Toimintaklassikon uusinut Cave Story 3D saa digijulkaisun / Uutiset / pelaaja.fi

Toimintaklassikon uusinut Cave Story 3D saa digijulkaisun

16.07.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

3DS:lle lähes kolme vuotta sitten fyysisessä kuosissa julkaistu Cave Story 3D on saapumassa myyntiin myös 3DS:n eShop-latauskauppaan. Julkaisija Nicaliksen mukaan digiversio julkaistaan myöhemmin tänä vuonna sekä Pohjois-Amerikassa että myös Euroopassa.

Latausversio Cave Story 3D:stä on kohtalaisen kaivattu veto Nicalikselta. Saavuttuaan kauppoihin alkujaan vuonna 2011, katosi peli nopeasti maan päältä vähäisten kopioidensa myötä. 3DS on myös ainut alusta, jolle Cave Story 3D koskaan julkaistiin.

Kuten nimi viittaa, on Cave Story 3D uusioversio alkujaan Windowsin freeware-pelinä julkaistusta, rutkasti kehuja keränneestä 2D-toimintaseikkailupeli Cave Storysta. 3D:n myötä Cave Storyn pikseliulkoasu vaihdettiin hyödyntämään polygoneja, minkä lisäksi mukaan esiteltiin myös aiempaa dynaamisemmat kamerakulmat.

Myös pelin musiikit päivitettiin uusiksi Danny Baranowskyn toimesta.

Cave Story 3D:n eShop-julkaisun ajankohdasta tai hinnoittelusta ei ole vielä tarkkoja tietoja. Mikäli Cave Storya kaipaa kipeästi 3DS:lle, on pelin 2D-versio saatavilla jo eShopista.

Lähde: Nicalis (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Vanhemmista peleistä toivoisin juuri tätä että antaisivat suosiolla sen mahdollisuuden ostaa myös digitaalisena. Kunhan vain hinnankin laittavat oikein, niin paljon mukavampaa ostella digitaalisena kuin että nähdä kauppasivu jossa lukee ettei ole saatavilla, sitten etsiskellä jostain ebaysta kopioita ja odotella viikko.

...varsinkin tällaisissa tilanteissa missä monet sanovat alkuperäisen version olevan jopa parempi ja pelin fyysinen versio on kiven alla. US ja JP versiota näyttää löytyvän halvemmallakin, mutta se aluelukitus.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Muistaakseni oli oikein mainio tekele. Uudet grafiikatkin näyttävät mukavilta mutta itse tykkään silti enemmän noista alkuperäisistä. Hyvä että ilmeisesti ovat nekin mukana.