Toimintapelien klassikko Resident Evil 4 räiskii PS4:llä ja Xbox Onella kesän päättyessä / Uutiset / pelaaja.fi

Toimintapelien klassikko Resident Evil 4 räiskii PS4:llä ja Xbox Onella kesän päättyessä

7.07.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Capcom vahvistanut julkaisupäivän Resident Evil 4:n tuoreimmille konsoliversioille. Jo ennalta parillakin eri konesukupolvella tavattu toimintaseikkailupelien klassikko suuntaa seuraavaksi PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle, joille se saadaan latausmuodossa niinkin pian kuin 30. elokuuta.

Näillä näkymin uusimmat versiot Resident Evil 4:stä kustantavat Resident Evil 5:n ja Resident Evil 6:n tuoreimpien inkarnaatioiden tapaan oletuksena 20 euroa. PlayStation 4:llä ja Xbox Onella peli pitää sisällään tietysti Leon S. Kennedyn alkuperäisen Espanjan synkkiin maaseutumaisemiin sijoittuvan seikkailun, minkä ohella mukaan on ujutettu myös kaikki mahdollinen pelin vuosien varrella saama bonussisältö.

Alunperihän Resident Evil 4 julkaistiin Gamecubelle niinkin varhain kuin vuoden 2005 alussa. Peli oli viimeinen Resident Evil -sarjan osa, jonka ohjauksesta vastasi sarjan luojaksikin kutsuttu kehittäjälegenda Shinji Mikami.

Lähde: Capcom

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän realOG kuva
realOG

Meitsi ostaa tän samana päivänä kun 50cent Blood on the sand Remastered edition julkaistaan

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Hinta on kohtuullinen näissä kaikissa. Okei, nuo alkuperäiset irtoaa varmaan 5-10 eurolla mutta kun niitä ei pysty pelaamaan näillä uusilla konsoleilla.

Ei sillä, että itsellä olisi tarvetta ja/tai aikaa näitä pelata. On vielä pelijonossa Resident Evil Origins Collectionkin, jossa siis sekä RE että RE Zero remasterit.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Jos Capcom olisi julkaissut nämä fyysisesti myös Euroopassa, niin olisin ostanut nämä hyllyyn, kun en vielä fyysisiä kopioita omista, mutta ei sitten. Importtaan sitten joskus jenkeistä, kun itse pelit saa tarpeeksi halvalla, että viitsii maksaa importtaamisen kulut. Minähän pelaa näitä siis pc:llä, kun pystyy tähtäämään kunnolla ja käyttämään FoV modeja. Myöskin RE6 definitive versio on pc:llä, koska siinä on se Left 4 Dead sisältö Mercenaries moodiin, joka näistä remastereista puuttuu. Myöskään nämä ei yllä siihen maagiseen 1080p 60fps suorituskykyyn, jota ei voi kun ihmetellä.

Käyttäjän Kukko kuva
Kukko

No en nyt sanoisi toimintapelien klassikko. Muutti kyllä Ressujen suuntaa toiminnallisempaan suuntaan. Jos ensimmäisten Ressujen kauhun loi lähinnä kamerakulmat, tämän pelin kauhun loi täysin paska pelattavuus. Ressuna ihan ok, toimintapelinä ihan paska.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä Kukko

No en nyt sanoisi toimintapelien klassikko.

RE4:hän ei muuttanut pelkästään vain Resident Evilin suuntaa, vaan vaikutti vahvasti myös modernien kolmannen persoonan toimintapelien suunnitteluun. Se on ehdottomasti yksi merkittävimpiä pelejä, joita maailmassa on nähty viimeisen reilun vuosikymmenen aikana.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Kukko

No en nyt sanoisi toimintapelien klassikko. Muutti kyllä Ressujen suuntaa toiminnallisempaan suuntaan. Jos ensimmäisten Ressujen kauhun loi lähinnä kamerakulmat, tämän pelin kauhun loi täysin paska pelattavuus. Ressuna ihan ok, toimintapelinä ihan paska.

Samaa mieltä. RE4 oli sarjan ensimmäinen paska toimintapeli. Karmeet kontrollit, karmee kuvakulma. Enpä tästä nauttinut oikein edes ressana. Oli kuinka "merkittävä" peli historiassa tahansa. Minulle se muutti pelinkehityksen ja varsinkin rakastamani pelisarjan kulun aivan paskaan suuntaan. Totuus.

Nostoja