Ruotsalainen LAN-suurtapahtuma DreamHack Winter sai loppuvuoden tarpeiksi draamaa ja suuria tunteita viikonloppuna.

Raporttien mukaan ruotsalainen Dota 2 -tähti Jonathan ”Loda” Berg ja eSports-toimittaja ja -selostaja Richard Lewis päätyivät käsikähmään tapahtuman kulisseissa lauantaina. Twitter-naljailusta alun perin alkanutta välikohtausta selvittelemään kutsuttiin sekä turvamiehet että poliisit, ja DreamHack-tiimi selvittelee tapahtumien kulkua parhaillaan silminnäkijöiden avulla.

– Kaikki osapuolet, DreamHack, Richard Lewis ja Loda katuvat sitä, että yhteenotto pääsi kärjistymään, DreamHackin virallisessa lausunnossa vakuutellaan.

Riidasta on nyt kuultu Twitterin välityksellä hyvin erilaiset versiot kultakin osapuolelta, eikä niiden perusteella voi kuin spekuloida asioiden todellista laitaa. Berg latasi omaan profiiliinsa kuvatodisteita Lewisiltä saamistaan kuristusjäljistä, mutta Lewis väittää kuristamisen olleen itsepuolustusreaktio häntä päällään pukannutta Bergiä vastaan. Berg kuitenkin kieltää yrittäneensä satuttaa Lewisiä millään tapaa.


Vaikka Berg toi asian ensimmäisenä esiin sosiaalisessa mediassa, on Lewis puinut omaa kantaansa julkisesti huomattavasti vastapuoltaan aktiivisemmin. Mies ei ole niellyt kohtaamaansa kritiikkiä kovinkaan helposti, ja on nahistellut Bergin fanien ja muiden uutisista tulistuneiden kanssa Twitterissä vielä jälkeenpäin.

– Ensimmäisen lauseen kirjoittanut pääsee kertomaan koko tarinan, Lewis totesi Twitterissä.

Berg ja Lewis ovat kuitenkin kukin vakuutelleet päivityksissään, että riita on jo sovittu ja unohdettu. Tiedossa ei ole, tullaanko välikohtausta puimaan myöhemmin oikeudessa.

Lähde: Kotaku, Jonathan Berg (Twitter), Richard Lewis (Twitter)

Lisää luettavaa