Toistuvasti myöhästynyt XCOM-räiskintä tekee jo katoamistemppuja / Uutiset / pelaaja.fi

Toistuvasti myöhästynyt XCOM-räiskintä tekee jo katoamistemppuja

13.04.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

2K Gamesin monenlaisia tunteita herättänyt ensimmäinen persoonan räiskintä XCOM näyttää saavuttaneen uuden ujousasteen. Teknologiasivusto Digital Trends on havainnut, että pelin kotisivuille ei ole enää pääsyä, vaan saitille ponkaistaessa kävijää tervehtii virheilmoitus.

Myös 2K:n YouTube-kanavalla olleet XCOM-videot on muutettu yksityisiksi. Tämä paljastuu muun muassa katsomalla pelin kotisivujen raunioita Googlen välimuistin kautta.

2K ei ole suostunut kommentoimaan tapahtunutta.

XCOM julkistettiin virallisesti jo vuonna 2010, minkä jälkeen se on onnistunut nousemaan otsikoihin lähinnä toistuvilla viivästelyillään. Viimeisten tietojen mukaan pelin pitäisi saapua kauppoihin viimeistään vuoden 2014 alkupuoliskolla.

Mahdollista toki on, ettei peli kulje enää nimellä XCOM ja ettei se ole enää aivan sitä, mitä pelikansalle alkujaan esiteltiin. Viime vuoden lokakuussa peliblogi Kotaku sai käsiinsä kyselymateriaalia, joka on vihjannut pelin muuttuneen ladattavaksi kolmannen persoonan joukkueräiskinnäksi.

XCOM-räiskintää ei sovi sekoittaa viime vuonna ilmestyneeseen XCOM: Enemy Unknown -strategiapeliin.

Lähde: Digital Trends, Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Kamalan moni tuskin suree jos tämä kuolee.

Käyttäjän Flash kuva
Flash

Mää vähän ihmettelinkin sillo että miten tuosta fps XCOM:ista tulikin yhtäkkiä strategia peli.

Käyttäjän Hyndeman kuva
Hyndeman

Vaikutti hyvältä konseptilta(pimeä aines, alienit, aikakausi 60-luku jne.). Mitä pelistä luki esim. Pelaajasta aikoinaan niin nosti kiinnostusta. Muistaakseni Bioshock 2:sta suurilta osin vastannut 2K Marin peliä kehitteli. Sekin takaisi jo jotain laatua. Varmaan siirtynyt seuraavan sukupolven projektiksi ja nimikin luultavasti vaihtuu.

Käyttäjän CH-HD kuva
CH-HD

ite olin ainakin ihan kiinnostunut tästä pelistä

Käyttäjän JaniFromHell kuva
JaniFromHell

Sama homma. Vaikutti tavallista mielenkiintosemmalta räiskinnältä.

Käyttäjän Milkshake kuva
Milkshake

Yritetään tehdä valtavirrasta poikkeava peli. Peli nimetään vanhan kultipelisarjan mukaan, jotta taloudellinen riski ei olisi liian suuri. Vihaiset pelaajat tuomitsevat pelin ja se peruutetaan. Pelaajat valittavat, ettei nykyään julkaista valtavirrasta poikkeavia pelejä.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Itse ainakin odotin tätä mielenkiinnolla, tosin Xcom ei ole ollut itselleni pyhä asia sillä siihen aikaan strategiapelit eivät juurikaan kiinnostaneet.