Tony Hawk's -sarjalle uusi tekijätiimi / Uutiset / pelaaja.fi

Tony Hawk's -sarjalle uusi tekijätiimi

12.01.2009 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
28

PlayStationilla aikoinaan syntynyt Tony Hawk's Pro Skater kuului laitteensa parhaimpien pelien joukkoon. Myös loistavasti menestyneet jatko-osat keräsivät kehuvia arvosanoja, jonka lisäksi pelaajat kehuivat kilvan Neversoftin kehittämää pelisarjaa. Sarjan viimeiset osat eivät kuitenkaan olleet enää toivotunlaisia myynti- tai arvostelumenestyksiä. Pelisarjan edellinen osa, Proving Ground, ilmestyi loppuvuonna 2007 ja sai 6/10 pistettä Pelaajan arvostelussa.

Activision on vahvistanut Tony Hawk's -sarjan tekevän paluuta täysin uusin ideoin. Nykyisin Guitar Hero -pelejä kehittävä Neversoft ei kuitenkaan enää ole mukana sarjan kehityksessä. Neversoftin Joel Jewett vahvisti, että kymmenes Tony Hawk -peli tulee olemaan ensimmäinen pääsarjan osa, joka ei ole Neversoftin käsialaa.

Tällä hetkellä ei ole vielä selvyyttä siitä, millainen Tony Hawk 10 tulee olemaan. Sen verran tietoa on kuitenkin paljastunut, ettei kymmenettä Tony Hawk -peliä tulla ohjaamaan enää perinteisellä peliohjaimella.

Lähde: Greatfallstribune

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Saatana kuva
Saatana

Toivottavasti siirryttäisiin vähän realistisempaan skeittailuun. Tuleekohon tohon semmoinen 'erillinen' wii-fit henkinen skede jolla pistetään menemään? :D

Käyttäjän Snakeleader kuva
Snakeleader

Aika yllättävä asia, mutta ehkä ihan odotettukkin. Toivotaan että toisen tiimin käsissä Haukka pystyy nyt vakavasti haastamaan Skaten.

Käyttäjän Raverider kuva
Raverider

Planet Tony Hawkin ja IGN:n mukaan seuraavan osan nimi tulee olemaan. Linkkiä kiinnostuneille: http://planettonyhawk.gamespy.com/fullstory.php?id=151690 . Eli ilmeisesti liikkeentunnistavalla laudalla temppuillaan.

Itse Tony Hawk-veteraanina en ollenkaan pidä ajatuksesta, että sarja uudistuu radikaalisti. Minkä ihmeen takia eivät tekisi samantien uutta pelisarjaa, jos vanhoista peleistä ei ole jäljellä mitään muuta kuin nimi? Pienet uudistukset ovat aina hyvästä, mutta kun vedetään koko peli uusiksi, niin menee maku hommasta minun mielestäni. Seuraava Tony Hawk lieneekin sitten ensimmäinen haukka, jota en tule ikinä ostamaan..

Käyttäjän Raverider kuva
Raverider

^korjaus edelliseen: seuraavan osan nimi siis Tony Hawk's Adrenaline

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Skate kyllä pieksi hawkit mennen tullen.

Käyttäjän Saatana kuva
Saatana

"Tony Hawk lieneekin sitten ensimmäinen haukka, jota en tule ikinä ostamaan.."

Entä jos saakin arvosteluissa täyttä kymppiä? Jätät ostamatta ihan protestiksi?

Käyttäjän GameAddict kuva
GameAddict

Aika jännää jos ei ohjata enää perinteisellä ohjaimella.

Käyttäjän Raverider kuva
Raverider

"Entä jos saakin arvosteluissa täyttä kymppiä? Jätät ostamatta ihan protestiksi?"

Tässä on sellainen hauska juttu, että en omista pelejä kuten COD4 ja GTAIV, jotka ovat saaneet kymppejä arvosteluissa. En ole halunnut protestoida näitä pelejä vastaan, minua eivät ole vain k.o pelit kiinnostaneet kun ovat ulos tulleet, tai olen tarvinnut rahat muuhun. Ei kai erinomaisen pelin ostamatta jättäminen ole automaattisesti protesti?

Mutta en ole tyhmä, tiedän että et tuota tarkoittanutkaan. Mieti asiaa omalle kohdallesi: ajattele jos lempipelisarjasi, jota olet alusta lähtien pelannut muuttuisi täysin. Aihepiiri olisi sama, mutta kaikki muu olisi toisin. Olet pelannut sarjan pelejä vuosia, hionut taitojasi niin, että sinua harva voittaa sarjan peleissä. Sitten sarja muuttuukin täysin, ja joudut aloittamaan pohjalta. Voihan sen uusimman pelin tietenkin ostaa, mutta eri asia haluaako opetella uudelleen niin hyväksi, mitä ennen oli.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Itse ainakin tykkäsin Haukkojen hullun hauskasta arcade skeittauksesta. Esim Underground 2 oli loistava, juuri sen takia, että se oli hauska, eikä pilattu liiallisella realismilla. Toivon mukaan seuraava Tony Hawk olisi parempi, kuin tuo viimeisin osa, eli Proving Ground.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hawkithan ovat olleet aina skeittipelejä, jotka ovat tarkoitettu enemmän hauskanpitoon. Skate on taas peli joka on realistisempi ja ns. "vakavempi". :P Oli kyllä huvittavaa miten Skate tuntui 150x paremmalta peliltä Proving Groundiin verrattuna, kun pelasin molempia peräkkäin ekaa kertaa.

Neversoft on kyllä hyvä pelifirma ja yleensä Hawkit ovat olleet todella hyviä pelattavuudeltaan ja muiltakin osilta hyviä. Saa nähdä miten uusi pelitalo muuttaa peliä..

Oi oi, muistui juuri mieleen että kuinka fiiliksissä tuli pelailtua THPS 1:en demoa ja odotettua innolla että se ilmestyy kokoversiona kauppoihin. :) Voitaisiin sanoa että 10 pelin aikana kehitystä on näkynyt aika paljon.

Nostoja