Top 5: Assassin’s Creedin merkittävimmät historialliset salamurhaajat

Tämän viikonlopun Top 5:ssä puidaan Assassin's Creedin merkittävimpiä historiallisia salamurhaajia ja temppeliherroja.

17.1.2015 11:05

Assassin’s Creed Unity Dead Kings julkaistiin tällä viikolla. Sen kunniaksi tämänkertaisessa Top 5 -listauksessa paneudutaan salamurhaajien ja temppeliherrojen väliseen sotaan.

Välillä taistoon sotkeutuu historiankirjoistakin tuttuja henkilöitä. Listasimme viisi historiallisesti merkittävää assassiinien ja temppeliherrojen väliseen kahinaan sotkeutunutta hahmoa Assassin’s Creed -sarjasta. Listalle pääsyyn vaadittiin suora yhteys ainakin toiseen järjestöistä, minkä takia vaikkapa Mustaparta on jäänyt kokonaan mainitsematta.

Lista sisältää juonipaljastuksia.

5. Grigori Rasputin

Salamurhaajien ja temppeliherrojen välinen kahina on vuosien saatossa yltänyt aina itäiseen naapuriin saakka. Mystikko ja temppeliherrojen agentti Grigori Rasputin esiintyi The Fall -sarjakuvassa, jossa hän oli soluttautunut tsaari Nikolai II:n hoviin saadakseen haltuunsa yhden Eedenin palasista. Eedenin palasen parantava voima selittää esimerkiksi sen, miksi mies oli historiankirjojenkin mukaan niin vaikea saada hengiltä.

4. Mary Read

Assassin’s Creed IV: Black Flagistä tuttu Mary Read on yksi harvoista assassiineista merirosvojen täyttämässä pelissä, joka kertoo salamurhaajista. James Kiddin nimellä esiintyvä Read esittelee Edward Kenwayn ja assassiiniaatteen toisilleen, aluksi melko huonolla menestyksellä. Huono menestys on läsnä myös historiassa: Read on toinen kahdesta naisesta, jotka tuomittiin merirosvoudesta piratismin kultakaudella. Pelissä esiintyvän vastineensa mukaisesti myös historiallisen Readin sanotaan pukeutuneen mieheksi.

3. Robert de Sablé

Robert de Sablé oli ensimmäisen Assassin’s Creed -pelin antagonisti ja Temppeliherrain ritarikunnan suurmestari. De Sablé oli yksi kolmannen ristiretken johtohahmoista, minkä lisäksi mies aiheutti assassiineille harmaita hiuksia havitellessaan Eedenin omenaa. Pelien de Sablé sai nauttia suurmestarin asemastaan vain vuoden ennen kuin kohtasi loppunsa Arsufin taistelussa, toisin kuin historiallinen vastineensa, joka sai komentaa temppeliherroja kokonaiset kolme vuotta.

2. George Washington

Yksi kenties tunnetuimmista Assassin’s Creed -peleissä esiintyneistä hahmoista lienee George Washington. Kun hänet tavataan sarjan kolmannessa osassa, hän toimii Yhdysvaltain vapaussodan komentajana. Washington esitetään pelissä ristiriitaisessa valossa, sillä sodankäynnin tuoksinassa paljastuu esimerkiksi, että käsky tuhota Connorin kotikylä tuli alkujaan häneltä. Omituista kyllä, yksi historiallisen Washingtonin kuuluisimmista hetkistä – Delawarejoen ylitys – sivuutetaan pelissä pelkällä päiväkirjamerkinnällä.

1. Leonardo da Vinci

Assassin’s Creed II:sta ja Brotherhoodista tutun renessanssiajan monitoimimiehen rooli oli pikemmin tukea assassiineja kuin piileskellä itse heinäkuormissa. Tutuiksi tulivat esimerkiksi hieman surullisenkuuluisa lentolaite sekä Borgian joukkojen hallussa ollut tankki. Oikean elämän lentolaite ei tiettävästi koskaan noussut ilmaan, mutta peleissä sentään pääsee nauttimaan lintuperspektiivistä.

Lisää luettavaa