Top 5: Ikimuistoisimmat valopyssypelit / Uutiset / pelaaja.fi

Top 5: Ikimuistoisimmat valopyssypelit

8.02.2014 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
5

Uusi lauantai tarkoittaa uutta Pelaajan Top 5 -listaa. Lehden numero 78 sivuilla vuonna 2009 julkaistussa Top 5 -listauksessa pureuduimme ikimuistoisimpiin valopyssypeleihin.

Valopistoolipelit ovat niitä muutamia lajityyppejä, jotka aina ovat maistuneet paremmilta kolikkopelihalleissa. Listaammekin niistä nyt viisi toimituksen suosikkia.

Mitkä ovat omat suosikkisi? Kerro omat valintasi uutiskommenteissa!

(Kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla sitä)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän tiger80 kuva
tiger80

Oma ensimmäinen valopyssykokemus oli mummon baarissa, kun siellä oli "Hogan's Alley". :)

Käyttäjän redshift kuva
redshift

Sama kuin yllä. Terminator 2: The Arcade Game oli kova sana aikoinaan ja nimenomaan kolikkoversio. Tuota tuli serkkupojan kanssa hakattua arcadeluolissa urakalla. Peli itsessään ihan ok rymistelyä mutta ne rumblella varustetut konepistoolit olivat jotain uskomattoman hienoa ja toivat peliin huikeasti lisää fiilistä.

Käyttäjän sumppi kuva
sumppi

Operation Wolf oli kyllä hieno, mutta nillittämisen rehdissä hengessä joku asiaa paremmin tunteva voisi vahvistaa että oliko kyseessä nimenomaisesti _valo_pyssypeli? :) Muistaakseni penskana ihmettelin miten kabinetti oli rakennettu ja toimintamalli oli ainakin silloisen kymmenvuotiaan asiantuntevan analyysini mukaan ennemminkin analogisia ilotikkuja muistuttava. Eli kabinetissa kiinteästi kiinni ollut ohjain välitti sensoreilla pelille ohjaimen (eli aseen) asennon, mistä vastaavasti laskettiin mihin kohtaan näyttöä ase osoitti.

Käyttäjän Suicide Bunny78 kuva
Suicide Bunny78

Operation Wolf ja Space Gun oli kyllä aivan loistavia pelejä. Noihin peleihin tuli tungettua monet viikkorahat.
Voi kun noita pääsisi vielä jossain pelaamaan...

Käyttäjän Irezawa kuva
Irezawa

Operation Wolfin ykköstilaa en millään tohdi lähteä kiistämään. T2: Judgment Dayn olisin kuitenkin odottanut näkeväni listalla. Itselleni se oli ainakin huikea kokemus kotikonsolilla. Tosin, koska Mega Driven valopistooli ja T2:n arcadekaappi kilpailivat keskenään siitä kumpi on harvinaisempi näky, monikaan tuskin muistaa että kyseessä ylipäätään oli valopistoolipeli. Ohjaimillahan mekin sitä kavereiden kanssa pelasimme.

The House of the Deadin näkeminen listalla toi karmivia muistoja. Ei siksi että peli olisi ollut huono, vaan koska ykkösosaan tuli mätettyä niin kauhea määrä markkoja että sillä summalla olisi jo pitänyt saada vastineeksi Segan osakkeita.

Nostoja