Top 5: Listasimme pelien viisi parasta parivaljakkoa! / Uutiset / pelaaja.fi

Top 5: Listasimme pelien viisi parasta parivaljakkoa!

28.03.2015 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
5
Top 5: Parivaljakot

Mitkä ovat pelien parhaat parivaljakot? Tähän pureudutaan tämän viikon Top 5 -listassa, joka julkaistiin alunperin Pelaaja-lehden numerossa 145 (lokakuu 2014).

Oletko valintojen kanssa samaa mieltä vai puuttuuko siitä omat suosikkisi? Kerro oma Top 5 -listasi alla olevalla kommentointisarakkeella! Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle, asian voi korjata täältä!

(Kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla sitä)
Top 5: Parhaat parivaljakot

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän AnimateGook kuva
AnimateGook

Hienoa että The Darkness on päässyt listalle.

Käyttäjän Pauli4x4 kuva
Pauli4x4

Oma ehdoton suosikkini puuttuu listalta, eli Sam & Max.

Kaikki muut parivaljakot ovat merkityksettömiä!:)

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Hassua että nimenomaan jopa pelisarjojensa otsikoissa esiintyvät Sam&Max, Jak&Daxter tai vaikkapa Ratchet&Clank eivät listalle päässeet ja sen sijaan saamme katsoa jopa yhdessä pelissä kimpassa olleita Portal- ja Last of Us-hahmoja...

Käyttäjän PussikissaHelvetistä kuva
PussikissaHelvetistä

Joo semipaska lista just NK:n ilmoittamien parivaljakkojen puuttumisena takia. MItä vittua nyt taas Pelaaja. Kuka oikeasti ikonisia pelien parivaljakkoja miettiessään ajattelee mm. Geowin tyyppejä?

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Itelleni juuri toi Ratchet & Clank ois se kaikista parhain parivaljakko, vaikka pidänkin Jak-peleistä enemmän. Juju piilee siinä, että minusta sekä Ratchet että Clank ovat hahmoina huomattavasti miellyttävämpiä, kuin heidän kilpailijansa Naughty Dogin leirissä. Pidän varsinkin siitä, että Clank rikkoo perinteisen "säheltävä, kreisi ja nenäkäs sidekick"-kliseen olemalla se rauhallisempi ja rationaalisempi osapuoli tiimissään, toisin kuin Daxter (joka uppoaa tuohon em. muottiin täydellisesti).

Ja toisin kuin Naughty Dog, Insomniac games käsitteli hahmojensa välistä ystävyyttä huomattavasti syvällisemmin, jahka heidän sarjansa pääsi PS3-aikakauteen. Daxter toki pelasti ystävänsä vankilasta Jak II:n alussa (tosin Ready at Dawn meni kutakuinkin pilaamaan tuon kohtauksen omalla pelillään), mutta se kaikki kävi pelaajan näkökulmasta niin nopsaan, että parivaljakon "kahden vuoden" erolla ei ollut kovin suurta tunteellista latausta. Toisin oli tilanne Ratchet & Clank: Crack in Timessa, jossa pelin nimikkosankarit seikkailevat valtaosan pelistä täysin erillään toisistaan. Sitäkin ennen oli vielä Quest for Booty, jossa juonen pääpointti oli juurikin Clankin etsimisessä. Joten kun kaksikko vihdoin ja viimein kohtaa Crack in Timen loppupuolella, on kyseinen kohtaus jopa pelaajallekin merkittävä.

Nostoja