Top 5: Nämä ovat viisi hauskinta huumoripeliä! / Uutiset / pelaaja.fi

Top 5: Nämä ovat viisi hauskinta huumoripeliä!

25.01.2014 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
12

Launtain kunniaksi luvassa Pelaajan Top 5 -lista. Lehden numero 80 sivuilla vuonna 2009 julkaistussa Top 5 -listauksessa pureuduimme peleistä hauskimpiin.

Hämmentävää kyllä, listasta kehkeytyi luontivaiheessa parhaiden LucasArts-seikkailuiden lista. Kertooko tämä toimituksen 1990-luvulle jämähtäneestä huumorintajusta vai onko aito pelihuumori kadonnut kokonaan nykypeleistä?

Mitkä ovat omat suosikkisi? Kerro omat valintasi uutiskommenteissa!

(Kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla sitä)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän European North kuva
European North

Mitä tässä nyt tulee äkkiseltään mieleen, niin minua on syvästi huvittanut Fable ja The Sims. GTA:ssakin on hauskaa sarkasmia. Tosin sen homohuumori ei enää naurata.

Käyttäjän Kukko kuva
Kukko

Ei huumori täysin kadonnut ole, se on muuttanut muotoa. Saints Rowia on hauska pelata sen yliampuvan sekoilun takia, peli itsessään ei ole aidosti hauska. Ja sitä paitsi Deadpool tuli vasta kesällä 2013, missä on aidosti hauskaa huumoria.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Itse niputtaisin kohtaan yksi LucasArts / Tim Schafer point'n'clickit ja laittaisin loppusijoille jotkin näistä;
Portal (2), Saints Row 3 / 4, Blood Dragon, Borderlands 2, Kid Icarus: Uprising, Leisure Suit Larry, Uncharted...

Äh, muistelu on työlästä. Eikä ne ilmeiset tule ikinä mieleen kun pitäisi...

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Oisin kyllä heittänyt space quest 6 tonne johki väliin. Sitä on naurettu kuset housussa jo vuosia.:D Uusia ihan noin timanttisia huumoripelejä on kyllä vaikee löytää. Ennen kaikki vaan oli paremmin, tai sit oon vaan fossiili.

Käyttäjän Milkshake kuva
Milkshake

On kyllä todella yksipuolinen listaus. Ainakin Duke Nukem 3D, Conkers Bad Fur Day ja Fable 2 olisi voitu mahduttaa tuohon. Myös mustaa huumoria ja popkulttuuri viittauksia viljelleet alkuperäiset Falloutit olisivat olleet ihan hyvä lisä listalla. Pelejä mahdollisimman monesta genrestä. Nyt jää vain sellainen tunne, että kirjoittaja on listannut suosikki Lucasart -pelinsä, eikä muuta.

Käyttäjän JoniH99 kuva
JoniH99

Jos lista päivitettäisiin tähän päivään, niin siihen saisi kyllä kuulua Deadpool ja jokin Saints Row. Niissä on vain sellaista menoa että...

Käyttäjän rockfin kuva
rockfin

Pikemminkin "Top 5 hauskimmat seikkailupelit", kun kerran pelkästään yhden genren pelejä on laitettu listalle.

Itselleni suurimmat naurut ovat tuottaneet pelit jotka tekevät sen tahattomasti: outoja bugeja ja tekälyn sekoamista jne. Skate 3 on hyvä esimerkki. Tästä syystä tykkäänkin katsoa Tool Assisted Speedruneja: monesti koko peli käytännössä rikotaan ja lopputulokset voivat olla todella hauskoja.

Mutta jotain mitä nyt yhtäkkiä tulee mieleen
- Metal Gear Solideissa on usein naurettavan iso määrä humoristista dialogia, varsinkin radiokeskusteluissa
- Disgaea-sarja, joka yleensä tekee osuvasti pilaa japanilaisten roolipelien kliseistä
- Ace Attorney ja muut visual novel-tyyppiset pelit sisältää usein aika paljon huumoria vaikka aiheet olisivatkin muuten vakavia.

Käyttäjän Munkk1 kuva
Munkk1

Conker's Bad Fur Dayn jättäminen pois on kieltämättä vähintäänkin erikoinen ratkaisu. Sloprano, kiimainen hammasratas, "en minä ole orava" ja monet muut sietäisivät siivittää epäonnisen oravan suoraan kärkeen.

Nykyään ei tule juurikaan puhtaita huumoripelejä Schaferin ja kumppanien tyylin, mikä selittänee point 'n' click -painotteisen listan. Pelimiesliike olisi ollut niputtaa LucasArts-seikkailut yhden sijan alle tai nimetä lista uusiksi. Tuoreempaan settiin soisin Conkerin lisäksi jomman kumman DeathSpankin ja Portal 2:n jatkamaan perinnettä...

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Viime vuosien peleistä parhaat naurut olen tainnut saada Portal 2:sta ja GTA V:stä.

Käyttäjän Kukko kuva
Kukko

Joo, miun moka. En muistanu Conkerssia ennee. Saisivat tehä jatko-osan sille.

Nostoja