Top 5: Pelien parhaat spin-offit! / Uutiset / pelaaja.fi

Top 5: Pelien parhaat spin-offit!

15.11.2014 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
6

Tämän viikonlopun Top 5 -listan keskiössä on pelien spin-offit.

Televisiosarjoissa ja elokuvissa spin-offit tarkoittavat yleensä päätarinan sivuhahmoihin keskittyviä tarinoita. Sama määritelmä voi päteä myös peleihin, mutta nimekkäimmät pelisarjat saattavat toisinaan saada myös pelimekaanisia spin-offeja, joissa tuttu sarja laajentaa uuteen lajityyppiin.

Näihin lukeutuu muun muassa Metal Gear Rising: Revengeance, jossa rauhallinen hiiviskely on korvatty räväkällä kyborgitoiminnalla. Sen innoittamana pelien parhaat spin-offit valittiin alunperin Pelaaja-lehden numerossa 126, joka julkaistiin maaliskuussa 2013.

Oletko listan kanssa samaa mieltä vai puuttuuko siitä omat suosikkisi - tai pitäisikö siinä olla jokin listan valmistumisen jälkeen ilmestynyt peli? Kerro oma Top 5 -listasi alla olevalla kommentointisarakkeella! Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle, asian voi korjata täältä!

(Kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla sitä)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Hitto vaikka oon heroesia pelaillu nuorempana helvetisti niin en ikinä tajunnu et se oli spin off might and magicistä. No joka päivä oppii jotain uutta ja ihmeellistä.:)

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Hienoa että Halo wars saa kerrankin arvostusta. Lempipelini siinä sarjassa.

Käyttäjän Newage kuva
Newage

Mihis persona pelit on tältä listalta unohdettu? Aivan selvästi yksi parhaimmista spin-off sarjoista.

Käyttäjän Airus kuva
Airus

Halo wars on jäänyt mieleen sellaisena pelinä, joten ehdottomasti haluaisin päästä niin kyseisestä sarjasta, kuin myös itse laitteelta joskus pelaamaan. Eipä sen jälkeenkään ole kovin kummoisia rts-pelejä konsoleilla nähty ja tuo oli vielä niin hyvin Halon universumiin rakennettu.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Toi Dead or Alive beach volley peli olis must have. Harmi että se on Xbox yksinoikeus, kristalli Xbox ei rumentais olkkaria liikaa, mutta turhan huge se on silti parin pelin takia.

Onko kellään muuten tietoo onko alkuperäisen Xboxin PAL-versioissa tukea progressive scan resoille ja muutamassa tapauksessa HD:lle? Tois vähän lisäarvoa hankinnalle jos edes yhteen tuon sukupolven konsoliin oltais saatu tuo ominaisuus myös tänne.

Käyttäjän Luffymcankka kuva
Luffymcankka

Star Fox Adventures... todella hienon näköinen ja kuuloinen peli, mutta niin pirun tylsä. Välillä oli ihan hyvää seikkailufiilistä ja muutama puzzlekin oli hauska, mutta suurimmaksi osaksi pelasin lähinnä periaatteen vuoksi läpi. Pari hauskaa takaa-ajo- ja lentokohtaa jäi mieleen, ehkä myös se taistelu iso dinosaurusta vastaan, mutta muuten peli oli kovin suoraviivainen ja mitäänsanomaton. Ja ne taistelut perusvihollisia vastaan, tai se ärsyttävästi rääkyvä lentolisko, joka syöksyy sinua päin... Minua harmittaa, että Raren viimeinen Nintendon kotikonsolille tehty peli oli vain max 7/10 arvoinen suoritus. Kaikki Zelda-pelit ovat tätä parempia (huom. CD-i:n Zeldat eivät ole oikeita Zeldoja).