Top 5: Viisi kyseenalaisinta ohjainta valittu / Uutiset / pelaaja.fi

Top 5: Viisi kyseenalaisinta ohjainta valittu

20.09.2014 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
19

Luonnollisesti ja mukavasti käteen istuva peliohjain on tärkeä osa pelaamista. Pelaajien toiveet tai käytännöllisyys eivät kuitenkaan aina ole menneet yksi yhteen ohjainsuunnittelijoiden vision kanssa, vaan vuosien varrella lukuisia ohjaimia on kyseenalaistettu niin ennakkoon kuin jälkikäteenkin - monesta eri syystä.

Tämän viikonlopun Top 5 -listassa perehdymme viiteen kiinnostavimpaan tapaukseen.

Listan valinnat tehtiin alkujaan Pelaaja-lehden numeroon 116 (toukokuu 2012). Oletko listan kanssa samaa mieltä vai puuttuuko siitä omat inhokkisi tai kenties jokin ajankohtaisempi ohjain? Kerro oma Top 5 -listasi alla olevalla kommentointisarakkeella! Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle, asian voi korjata täältä!

(Kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla sitä)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Celleri kuva
Celleri

Sony vie, tässäkin. =D

Käyttäjän Veltto kuva
Veltto

Ohjaimiin liittyen ymmärrän nyt miksi ps4:n ohjainta pidetään hyvänä ;)

Saa toki poistaa, jos tämä nyt jotain loukkaa :)

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Jaguarin ohjain on ylivoimaisesti huonoin jota oon eläessäni käyttänyt. Nappien sekamelskan lisäksi ohjain on järkyttävän painava.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Harmi että "bumerangi" teilattiin, nimittäin dual shock oli sen verran hirveä, että oli pakko hankkia ps3 ohjain ulkopuoliselta valmistajalta, onneksi ps4 ohjain oli jo ihan eri luokkaa. En myöskään ymmärrä xbox ohjaimen saamaa kritiikkiä muuta kuin ristiohjaimen osalta, joka muistutti enemmänkin pureskeltua salmiakkia.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä Celleri

Sony vie, tässäkin. =D

Onhan se kieltämättä hieno suoritus Sonylta tehdä joka sukupolven paskin ohjain, saa pikku celleri olla tässäkin asiassa idolistaan ylpeä.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Mielestäni tuo Jaguarin ohjain oli ideana hyvä, mutta toteutukseltaan huono. Tuohon numeronappi melskaan pystyisi kyllä tottumaan.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Missä N64?

Käyttäjän InFlames kuva
InFlames
Lainaus käyttäjältä laurihon

Missä N64?

Miten niin? siinähän oli hyvä ohjain:) Nesin ohjaimesta tulikin mieleen 8-bittiselle olleet joikkarit jotka oli kyllä ihan turhia, miksihän lie niitä tuli etes hankittua:D

Käyttäjän BlueShell kuva
BlueShell

N64:n ohjaimessa suurin ihmetys on, miksi tehdä ohjain jossa pelaajan täytyy siirtää vasenta kättään täysin, riippuen käyttääkö ristiohjainta vai analogia. Toisaalta ristiohjainta käytettiin niin harvoin (jopa valikoissa se oli harvinaista) että laittoi ihmettelemään miksi vasemmalla on yksi ylimääräinen kahva. Mutta Gamecuben ohjain oli käytännössä "korjattu" N64-ohjain.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä gurgi

Onhan se kieltämättä hieno suoritus Sonylta tehdä joka sukupolven paskin ohjain, saa pikku celleri olla tässäkin asiassa idolistaan ylpeä.

Se ihan oikeasti on, sillä tuota ohjianta ei käyttöön otettu.

Nostoja