Top 5: Viisi mieleenpainuvinta peliä, joissa neljäs seinä rikkoutuu! / Uutiset / pelaaja.fi

Top 5: Viisi mieleenpainuvinta peliä, joissa neljäs seinä rikkoutuu!

26.04.2014 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
3

Neljännellä seinällä tarkoitetaan näyttämön ja katsojan välissä olevaa kuvittellista ja näkymätöntä seinää, jonka takaa tarinaa ja hahmoja seurataan kuin ne olisivat todellisia tapahtumia. Seinän rikkoutuminen tarkoittaa kyseisen illuusion tuhoamista, yleensä kohdistamalla hahmojen tai tapahtumien huomio kohti katsojia.

Termiä käytetään näyttämötaiteen lisäksi muun fiktion yhteydessä, myös videopeleissä. Listäsimme niistä viisi toimituksen mieliin painunutta tapausta, alkujaan Pelaaja-lehden 99 sivuilla (joulukuu 2010). Mitkä ovat omat suosikkisi?

(Kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla sitä)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Ellipsis kuva
Ellipsis

MGS2:n loppu oli kyllä sellasta mindfuckia huhhuh.

Käyttäjän rockfin kuva
rockfin

Omalle kohdalle ehkä huvittavimmat neljännen seinän rikkomiset ovat Disgaea-sarjasta (noh ei varmaan yllätyksenä kenellekkään joka avatarini näkee). Näihin sisältyy mm.
- Hahmot jotka ymmärtävät että seikkailu tulee aina aloittaa "grindaamalla leveleitä"
- Hahmot tiedostavat kuka on pelin päähahmo ja pyrkivät pääsemään sellaiseksi
- Hahmo joka haluaa tulla sankariksi vain siitä syystä että eiväthän sankarit koskaan voi hävitä
- Neljännessä osassa yksi hahmoista on "Final Boss in training"
- Erään pelin loppupomo muistuttaa ekan häviönsä jälkeen että loppubossilla täytyy aina olla ainakin kaksi erilaista muotoa,, johon päähahmo vastaa "Damn you for using such a convenient game mechanic!"
- Yleensäkin hahmot jotka ovat täysin tietoisia leveleistä, episodirakenteesta ja muista pelimekaniikoista. Eipä sitä neljättä seinää juuri tässä sarjassa ole.

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

Tuli ensimmäisellä kertaa jopa ihan toteltua Colonelia MGS2:ssa ja suljettua konsoli. Luulin, että kyseessä on jokin moderni "olet pelannut liian pitkään, aika pitää paussi mekanismi". Noh ehkä hyvä niin, sillä kello olikin jo reippaasti yli puolen yön.

Olo oli melko vedätetty seuraavana aamuna, kun Colonel toisti käskyn :<

Nostoja