Totta se on, Dead Space palaa uudella sukupolvella – tässä ensimmäinen kauhukiusoittelu / Uutiset / pelaaja.fi

Totta se on, Dead Space palaa uudella sukupolvella – tässä ensimmäinen kauhukiusoittelu

22.07.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
10
dead space, ea, EA Play, Frostbite, Motive, remake, uusioversio, kauhu

Electronic Arts on vahvistanut huhut todeksi ja julkistanut kauhusarja Dead Spacen tekevän paluun usean vuoden hiljaiselon jälkeen.

Elvytystöihin on laitettu Star Wars: Squadronsin viimeisimpänä luonut EA Motive -studio, jonka tarkoituksena olisi rakentaa alkuperäinen vuodelta 2008 tuttu Dead Space -peli alusta alkaen uusiksi aina vain "syvällisemmäksi ja immersiivisemmäksi" kokemukseksi. Teoksen myötä avaruuskauhistelu palaa jälleen siis avaruusalus USG Ishimuran sisuksiin, jossa insinööri Isaac Clarken olisi määrä selviytyä mystistä necromorph-uhkaa vastaan.

Työn alla peli on EA:lla laajalti käytössä olevan Frostbite-moottorin varassa. Tarkoituksena se olisi tuoda vielä PlayStation 5:lle, Xbox Seriesille ja pc:lle.

Ohessa lyhyt ensiteaser.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kukkomestari kuva
kukkomestari

Jyystöjötikkäni jyskyttää

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Olisin toivonut että EA tekee suoraan DS3:sen, ensimmäinen ja toinen ovat vieläkin huippupelejä ja remake niistä tuntuvat vähän turhilta.

Käyttäjän Dante83 kuva
Dante83

Kyllähän ne jo tekivät Dead Space 3 aikoinaan.

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster
Lainaus Dante83

Kyllähän ne jo tekivät Dead Space 3 aikoinaan.

tarkoitin remaken ds3:sesta

Käyttäjän J. Clarkson kuva
J. Clarkson

Vaikka aina mieluummin ottaisi uutta kuin vanhaa niin kyllä ensimmäinen Dead Space oli sen verran hyytävä kokemus, että kelpaa! Itselleni kakkonen oli tasoltaan jo selkeä lasku, jos odotti ykkösen kaltaista kauhua. Ihan kelpo räiske toki silti, mutta vastustajamassat eivät yksinkertaisesti pelota. Kolmosen kelkkaan en enää edes lähtenyt.

Käyttäjän Hege kuva
Hege

Toivoisin Dead Spacen remakeen hieman vapaampaa pelimaailman rakennetta sekä avaruudessa leijumista avaruusaseman ympäristössä, samaan tapaan kuin Prey:ssa. Yleensä en remakeista innostu, mutta siinä olisi jotain mikä saisi meikäläisen harkitsemaan lompakon avaamista.

Tunnelma, lore ja taistelumekaniikat olivat DS ykkösessä ja kakkosessa täyttä rautaa, mutta niiden osalta luulen että rimaa on hankalaa merkittävästi nostaa.

Käyttäjän Al87 kuva
Al87

Alien innoittajana?

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Jahas, studiot ei ole vieläkään oppineet pois nimien kierrätyksestä. Koko lopun historian ajan pelin edellinen versio tullaan tuntemaan nimellä Dead Space 2008. Nyt tulossa olevan pelin oikea nimi lienee Dead Space 2022.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Kannattaa ehkä pitää silmällä Glen Schofieldin uusinta projektia, The Callisto Protocol, jos kaipaa jotain uutta kokemusta.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu
Lainaus Refloni

Jahas, studiot ei ole vieläkään oppineet pois nimien kierrätyksestä. Koko lopun historian ajan pelin edellinen versio tullaan tuntemaan nimellä Dead Space 2008. Nyt tulossa olevan pelin oikea nimi lienee Dead Space 2022.

Tavallaan hyväksyttävää jos on uskollinen remake paremmilla grafiikoilla.
Niinkuin elokuvissakin fanit pääsevät tinkaamaan kumpi vuosikerta on parempi