Treyarch: yksinpelikampanja ei ollut koskaan osa Call of Duty Black Ops IIII -suunnitelmia / Uutiset / pelaaja.fi

Treyarch: yksinpelikampanja ei ollut koskaan osa Call of Duty Black Ops IIII -suunnitelmia

19.05.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Kehittäjä Treyarch on avautunut päätöksestään jättää perinteisen yksinpelikampanjan pois Call of Duty: Black Ops IIII:stä. Polygon-sivustolle antamassaan haastattelussa studion johtojäsen Dan Bunting toteaa, ettei yksinpelikampanja ollut koskaan edes suunnitelmissa peliä varten.

– Kun lähdimme tekemään peliä, emme koskaan aloittaneet siitä ajatuksesta, että tekisimme tavanomaisen kampanjan. Se ei vain ollut osa suunnitelmaa. Aloitimme aikeella tehdä pelin, joka olisi laajamittaisesti pelattavissa kaverien kanssa. Se oli tehtävämme ensimmäisestä päivästä alkaen, Bunting kertoo. 

Treyarch-pomon sanat poikkeavat hieman siitä, mitä Black Ops IIII:n yksinpelikampanjasta huhuiltiin aiemmin keväällä. Polygonin lähteiden mukaan yksinpelikampanjaa oltiin nimittäin suunnittelemassa kyllä vielä peliin, mutta lopulta se päädyttiin karsimaan aikataulujen paukuttua.

Bunting antaa kuitenkin ymmärtää, että syy yksinpelikampanjan karsimiseen johtu siitä, että pelaajien tapa vuorovaikuttaa Black Ops -sarjan kanssa on muuttunut vuosien varrella aina vain sosiaalisemmaksi. Hän myös huomauttaa, ettei muutos koske vain Black Opsia, vaan pelialaa yleensä.

Kauppoihin Call of Duty: Black Ops IIII ilmestyy 12. lokakuuta Xbox One-, PlayStation 4- ja pc-version kera. Lisätietoja pelin rakenteesta voi lukaista aiemmasta uutisestamme.

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

"tapa vuorovaikuttaa Black Ops -sarjan kanssa on muuttunut vuosien varrella aina vain sosiaalisemmaksi. Hän myös huomauttaa, ettei muutos koske vain Black Opsia, vaan pelialaa yleensä."

Ja paskanmarjat sanon minä....kai sitten kuulun siihen "vähemmistöön" joka pelaa lähes vain ja ainoastaan yksinpelejä ja taistelee valtavirtaa vastaan....jos Heartstonea ei lasketa lukuun (pelataan toki muita pelaajia vastaan, mutta aina yksin), niin enpä muista mitä moninpeliä olisin tosissaan jaksanut hakata viimeksi...

Mutta kuten todettua niin pitäkööt tunkkinsa, CoDin yksinpelin menetys ei vielä tunnu missään, mutta jos tästä alkaa tulla yleinen trendi, niin sitten ottaa päähän ja paljon....

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Veikkaan, että me kaikki pitkän linjan pelaajat kuulutaan vähemmistöön ja taistellaan valtavirtaa vastaan.

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill
Lainaus snaketus

Veikkaan, että me kaikki pitkän linjan pelaajat kuulutaan vähemmistöön ja taistellaan valtavirtaa vastaan.

Näinmpä. Nykyjonneja ei kiinnosta, ku moninpelit kuten fortnitet ja codien mp.
Harmittaa toki kovasti jos tähän suuntaan ollaan menossa. Hyvät yksinpelit(en nyt viittaa codien sp) ovat loistavaa viihdettä elokuvien ja sarjojen rinnalla. Pelien tarinankerronta kun on nykyään aika laadukasta.
Vai onko niin, että suuret pelitalot vaan tienaavat yksinkertaisesti enemmän moninpeleillä ja niiden ohessa myytävällä pintakiiltosaissella. Turhanpäiväisillä skineillä ja muulla kokemusbuusterilla jne., joten ei haluta käyttää rahaa sellaiseen, joka ei tuota liksaa jatkuvasti ja pitkällä aikavälillä.

Käyttäjän Wilbur kuva
Wilbur

Mielestäni kanssa tämä moninpeleihin panostaminen on aivan p....e suunta. Loistavat yksinpelit ja paikallinen moninpeli on niitä juttuja joita itse mieluiten harrastan. Nyt olen hieman seonnut ARMS:sin ja Splatoon 2:sen kanssa verkkomoninpeleihin mutta eipä nuo voita millään paikallisia moninpeli hetkiä.

Tässä taas ratkaisee raha ja se mistä on helpoin nyhtää pelaajilta lisää rahaa pelin ostamisen jälkeen. Onneksi EA:n projekti kusi pahasti kintuille stare waren osalta.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Valitettavasti CoD on kuin valtavirtapaskapoppi.
MP ei tosin pois sulje tarinaa mutta en odota mitään brinkin tapaista.

Videopelien tarinankerronnassa jne. on paljon potentiaalia mutta vain harvat pelit ottavat kaiken irti siitä.
Brink oli aikanaan edelläkävijä MP-tarinan kerronnassa ja monessa muusakin asiassa mutta edes useimmat pelialan journalistit eivät muista tai tiedosta sen olemassaoloa.

Nostoja