Tuhansien pelaajien yhteis-Pokémon on yhtä julman kaunista kaaosta

Mitä tapahtuisi, jos tuhannet pelaajat alkaisivat pelaamaan yhdessä yhtä Pokémon-peliä? Twitch Plays Pokémon -ilmiö havainnollistaa.

15.2.2014 04:35

Oman pelaamisen kuvaaminen ja lähettäminen suorana internetiin muiden katsottavaksi on muoti-ilmiö, jota pyrkivät mukailemaan nykyään jopa uusimmat pelikonsolitkin. Kun pelaamista harrastaa kuitenkin julkisesti netin syövereissä, voi aina olla samalla varma, että monilla katsojilla tuntuu olevan usein omia vahvoja mielipiteitä siitä, miten pelaajan pitäisi kuvaamassaan pelissä milloinkin toimia.

Suoratoistopalvelu Twitchissa hiljattain käynnistynyt Twitch Plays Pokémon -kanava onkin tässä suhteessa pyrkinyt nyt kokeilemaan jotain mielenkiintoista. Kanavalle eksyessään katsojan eteen avataan nimittäin live-kuvaa Game Boyn klassisesta Pokémon Red/Blue -pelistä, jota ei pelaa vain yksi yksittäinen pelaaja, vaan peräti tuhannet henkilöt samaan aikaan Twitchin omaa chat-ominaisuutta hyödyntäen.

Twitch Plays Pokémon on rakennettu tavalla, jossa syöttämällä chat-keskusteluun simppelin komennon, kuten ”a”, ”right” tai ”start”, on peli ohjelmoitu lukemaan näitä ja toimimaan näin annettujen käskyjen mukaisesti. Koska chattailijoita on nimenomaan myös kerralla mukana jatkuvasti tuhansia ja videokuvassa on luonnollisesti lisäksi aina oma viiveensä, muodostuu pelaamisesta itsessään välillä kauniinkin kaoottista.

Kanavan oman kellon perusteella Pokémonia on ehditty pelaamaan tämän jutun kirjoitushetkeen mennessä jo yli kahden vuorokauden edestä. Kyseisessä ajassa chat-väki ei näytä myöskään jääneen tyystin paikoilleen sutimaan, vaan pelaajat ovat onnistuneet peräti nappaamaan pari kappaletta taskuhirviöitä haltuunsa ja päihittämään myös pari ensimmäistä salipäällikköäkin.

Tämä jos mikä lieneekin nyt sitä sosiaalista pelaamista. Hieman vastaavalla tavalla luovuutta suoratoispalveluiden kanssa on aiemmin toki käyttänyt myös leikkimielinen vedonlyöntisivusto Salty Bet.

Lähde: Twitch Plays Pokémon

Lisää luettavaa