Tuki GameCube-ohjaimille hiipi yllättäen Switchille / Uutiset / pelaaja.fi

Tuki GameCube-ohjaimille hiipi yllättäen Switchille

24.10.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Nintendon Switch-konsoli näyttäisi tukevan nykyisin GameCube-ohjainten käyttöä.

Ominaisuus näyttää saapuneen konsolille osana sen hiljattaista järjestelmäpäivitystä. Virallisesti päivitys lisäsi konsolille mahdollisuuden esimerkiksi kaapata lyhyitä videopätkiä sekä siirtää käyttäjädataa ja tallennuksia konsolilta toiselle. Useiden raporttien mukaan GameCube-ohjaimet ovat alkaneet nyt myös kuitenkin toimia laitteella, kunhan hallusta löytyy Wii U:lle kaupiteltu ohjainadapteri.

GameCube-ohjainten käyttö ei rajoitu myöskään vain Switchin käyttöliittymässä navigointiin. Raporttien mukaan varsinainen pelien pelaaminen luonnistuu sekin GameCube-kapulalla, vaikka sen näppäintarjonta ei olisikaan aina sopiva pelin kanssa.

Tuki GameCube-ohjaimille tuotiin aikoinaan Wii U:lle nimenomaan uutta Super Smash Bros. -peliä varten. Nyt mielenkiinnolla sopiikin seurata, valmistautuuko Nintendo päivityksellä hiljalleen uuden Smashin tuloon, vai olisiko sillä muita aikeita, kuten halu alkaa myydä GameCube-pelejä Switchillä. Tai sitten ominaisuus on lisätty mukaan huvikseen, kukapa tietää.

Tämä ei ole ensimmäinen ylläriominaisuus, joka Switchin uudesta päivityksestä on löytynyt. Päivityksen ilmestymisen aikoihin huomattiin nimittäin myös, että laite tukee nyt lisäksi langattomia kuulokkeita USB:n voimin.

Lähde: GameXplainKotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

No mutta tämähän on mielenkiintoista! Lienee toiveajattelua että Cuben pelejä alkaisi Switchille ilmaantua, mutta eihän sitä tiedä.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Tuli ihan mielenkiinnosta testattua omalla Mayflashin versiolla ja jostain kumman syystä toimii silloin kun on PC eli DirectInput asennossa tuo muunnin, ei ollenkaan Wii U asennossa.

PS3 on edelleen mahtava koska syö aivan kaikki DirectInput ohjaimet mitä USB porttiin heittää ja otti jopa HDMI CEC kautta television kaukosäätimen painallukset joilla pystyi pelaamaan ellei puolen sekunnin viive haitannut menoa.

Käyttäjän velor85 kuva
velor85

Kyllä camecube on isompi juttu kun Switch. Perustelut on ihan Nostalgian takia.Ja sekin että, Silloin kun windwakeristä tuli mainos telkkarista silloin olin myyty.Monet on varmaan eri mieltä, Mutta ei se haittaa =)

Käyttäjän Andzerx kuva
Andzerx

Testasin omaa GameCube-ohjainta Mario Kartissa ja Armsissa, hyvin näytti toimivan. Mukava saada lisää ohjaimia käyttöön moninpelisessioihin.

Nyt sitten vaan Smash Brossin Switch-versiota ja Virtual Consolen kautta GameCube-pelejä kehiin!

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Olisi ollut aikanaan tai vieläkin kivaa jos tuo ohjain adapteri ja GC-ohjain olisi toimimut Wii U:lla laajemminkin. Varsinkin Wii-yhteensopivuuden kanssa niissä peleissä missä GC-ohjain toimi Wiillä.

No onhan tämä nyt sillain hyvä uutinen, kun ostan Switchin niin se adapteri toimii siinä sitten. Ei vaan pyaty ymmärtämään miksi moista ei saatu jo Wii U:lle!

Pelaisin niin paljpn mieluummin loistavalla GC-ohjaimella about kaikkia Wii U-pelejä kuin sillä sysipaskalla GamePadilla, joka on varmaan huonoin ohjain omiin käsiini koskaan, vielä huonompi kuin Xbox-ohjaimet.

Käyttäjän raaste kuva
raaste

Veikkaisin, että Wii U:n Smash tekee tuloaan Switchille.