Tuli seis! Halo-verkkosotiminen hiljenee jälleen yhdellä konsolisukupolvella / Uutiset / pelaaja.fi

Tuli seis! Halo-verkkosotiminen hiljenee jälleen yhdellä konsolisukupolvella

19.12.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3
Halo, Xbox 360, palvelinsulki, palvelin, 343 Industries, verkkopeli,

Microsoft ja 343 Industries valmistautuvat sanomaan hyvästi Xbox 360:n Halo-pelien nettiominaisuuksille. Yhtiöt ovat ilmoittaneet, vuoden päästän joulukuussa 2021 alustan kaikkien Halo-pelien palvelimet suljetaan.

Päätöstä perustellaan niin pelien hivunneilla pelaajamäärillä kuin verkkopalvelimien ylläpitämisen vaatimilla resursseilla. 343 Industriesin mukaan muutos auttaa pelitaloa keskittymään vahvemmin tulevaisuuteen ja tuoreempiin projekteihin, kuten Halo: The Master Chief Collectioniin sekä Halo Infiniteen.

Palvelinsulun vaikutus koskee pelejä Halo: Reach, Halo 4, Halo 3, Halo 3: ODST, Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo: Spartan Assault ja Halo Wars. Monet pelien ominaisuudet pysyvät toiminnassa toki jatkossakin, mutta esimerkiksi nettiottelujen muodostuksen kaltaiset asiat jäävät pääasiassa historiaan.

Tapahtuman myötä Microsoft päättääkin Halo-pelien Xbox 360 -digimyynnin. Yhtiö huomioi, että peleistä kaikki muut paitsi Spartan Assault ovat parhaillaankin saatavilla tuoreemmassa ja modernisoidummassa muodossa muualla. Xbox 360:llä olevien Halo-pelien lisäsisältö pysyy kyllä ilmaiseksi yhä kaikkien saatavilla.

Ohessa sulkuvaikutuksia kuvastava kaavio.

Lähde: Halo Waypoint

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän wlizer kuva
wlizer

harmittaa että nuo suljetaan koska remaket oli tuttuun tapaan toistaitoisten amatöörien tekemiä pökäleitä joita ei jaksa 5 minuuttia enempää pelata. ehkä piraatti servuilla nuita alkuperäisiä mestari pelejä voi vielä joku päivä muistella.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

No onhan 343 nähnyt paljon vaivaa että Master Chief Collection on saatu korjattua , ei tilanne ole enää ollenkaan sama kuin v.2014

Ja jos tuota listaa katsoo niin nimenomaan MCC:n pelien alkuperäiset serverit suljetaan, kun taas Halo Wars joka pakettiin ei kuulu on jätetty rauhaan

Käyttäjän wlizer kuva
wlizer

master chief on uskomaton rahastus. ostappa vaikka halo1 master chef pclle ja moninpeli on siinä typistetty yhteenpelimuotoon ja pariin hassuun kenttään. oikeat pelimuodot saa vasta kun lankeaa rahastukseen ja ostaa kaikki versiot (jos saa sittenkään). aseitakaan ei ole muutakuin pistoolihippa. uskomaton teko kyllä, mutta enpä ylläty mistään enää.

Nostoja