Tunnettu indiestudio Vlambeer suljettiin kymmenvuotispäivänään

Luftrausersin, Nuclear Thronen ja Ridiculous Fishingin kehittäjinä tunnettu Vlambeer on päättänyt toimintansa.

3.9.2020 06:20

Indiestudio Vlambeer on juhlistanut 10-vuotispäiväänsä erikoisella tavalla.

Syyskuun alussa kymmenen vuotta täyttänyt studio kertoi Twitterissä lopettavansa toimintansa. Rami Ismailin ja Jan Willem Nijmanin perustama studio tunnetaan esimerkiksi Luftrausersin, Nuclear Thronen ja Ridiculous Fishingin kehittäjinä. Vlambeer kehitti sulkemisensa aikaan vielä tulevaa Ultrabugs-peliään, joka aiotaan saattaa maailmalle sulkemisesta huolimatta. Lisäksi studio suunnittelee keinoja vanhojen peliensä tukemisen jatkamiseksi.

Ismail ja Nijman kertovat Polygon-julkaisun haastattelussa, ettei Vlambeerin sulkeminen ole surullinen uutinen. Perustajien mukaan heidän alkuperäisenä ajatuksenaan oli pitää studio pienempänä projektina, mutta he päätyivät kuitenkin kehittämään suunnitelmiaan isompia ja monimutkaisempia pelejä. Molemmat kertovat myös jatkavansa työskentelyä pelien parissa edelleen, mutta jatkossa erillään toisistaan.

Kymmenvuotisjuhlan ja sulkemisen kunniaksi studio järjestää Steamissa Vlambeer & Friendsalennuskampanjan, jossa on tarjolla Vlambeerin ja muiden indiekehittäjien pelejä pilkkahintaan.

Lähde: Polygon

Lisää luettavaa