Tunnettu World of Warcraft- ja Hearthstone -pelaaja Reckful on kuollut / Uutiset / pelaaja.fi

Tunnettu World of Warcraft- ja Hearthstone -pelaaja Reckful on kuollut

3.07.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
3
Tunnettu World of Warcraft- ja Hearthstone-pelaaja Byron "Reckful" Bernstein on kuollut 31-vuotiaana.

World of Warcraft- ja Hearthstone-striimaajana tunnettu Byron "Reckful" Bernstein on kuollut, useat lähteet kertovat.

Jo vuonna 2009 World of Warcraft -piireissä mainetta niittänyt Bernstein oli kuollessaan 31-vuotias. Hänen kerrotaan tehneen itsemurhan. Bernstein keskusteli usein julkisuudessa mielenterveysongelmistaan ja kertoi saaneensa diagnoosin kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä.

Bernstein hallitsi World of Warcraftin pelaajien välisten taisteluiden rankingia parhaimmillaan kuuden peräkkäisen kauden ajan. Myöhemmin urallaan hänet tunnettiin Hearthstone-striimaajana. Ennen kuolemaansa Bernstein oli kuitenkin pitänyt lähes kuukauden tauon striimaamisesta.

Bernsteinin kuolema on herättänyt keskustelua mielenterveysongelmien käsittelystä peliyhteisössä. Esimerkiksi Twitchin sisällöntuottajien kehityksestä vastaava Marcus Graham kertoi Twitter-tilillään yhteisön tarvitsevan parempia resursseja mielenterveysongelmien kohtaamiseen.

Lähde: Twitter

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Collector kuva
Collector

Reckful oli ensimmäisiä striimereitä joita aloin katsomaan. Hänen irl striimit olivat parhaimpia koko twitchissä. Surullista miten mielenterveysongelmat ja myrkyllinen internet vei hänet. RIP

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Viime viikolla oli mtv:n uutisissa juttua kolme vuotta nuoremmasta miehestä, jolla oli myöskin kaksisuuntainen mielialahäiriö. Niinkin paha versio siitä, että hänellä se oli pariin otteeseen äitynyt jopa psykoosiksi asti. Tyyppi oli mm. koittanut korjata ehjää televisiota (saaden sähköiskun) ja hortoillut talvipakkasessa shortseilla.

Myös omalla sukulaisellani on ollut tämä, lievempänä tosin (ei psykooseja, ainakaan omien tietojeni mukaan). Tai no, tavallaan se kai on "päällä" edelleen, vaikka oireet ovatkin pysyneet poissa jo pidemmän aikaa, kiitos asianmukaisen hoidon. Ymmärtääkseni tästä ei voi näet ikinä täysin parantua, ainoastaan pitää aisoissa, niin että oireita ei parhaimmillaan ole käytännössä lainkaan, mutta riski sairastua uudelleen on aina olemassa. Ei ollut helppoa katsoa sivusta, vuosikaudet, kun ensin tyyppi käy aivan totaalisen ylikierroksilla kuin Duracell-pupu, törsäten rahaa miten sattuu ja aukoen toistuvasti päätänsä ihmisille (myös minulle), kun tälle koitti huomauttaa tämän asiattomasta käytöksestä. Ja sitten iski se down-vaihe; tyyppi lojui vaan kotonaan täysin sohvaperunana ja voivotteli jatkuvasti saamattomuuttaan. Ja niin julmalta kuin se kuulostaakin, pahimman mania-vittuilun aikaan sitä alkoi jo toivoa tuon down-vaiheen paluuta, koska ainakaan tuolloin hän ei olisi jatkuvasti loukkaamassa muita, jyräämässä näitä alleen taikka nolaamassa itseään julkisesti. Eikä se down-vaihekaan toki ollut mistään kotoisin, nähdä kuinka täysin saamattomaksi ja apaattiseksi alkujaan hyvin ahkera ihminen muuttui.

En tiennyt Bernsteiniä entuudestaan, enkä siten tiedä miten pahat oireet hänellä on ollut, taikka mitä muita ongelmia hänellä on ollut niiden ohella. Mutta omien kokemuksieni perusteella pystyn ainakin etäisesti hahmottamaan, millaista rääkkiä se on täytynyt olla sekä hänelle itselleen että hänen läheisilleen. Ja on todella surullista, että lopulta hän koki tämän olevan ainoa ratkaisu päästä eroon tuskastaan 😔.

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

Liian nuorena kuollut pois :(

Nostoja