
Jälleenmyyntiyhteisö Aftermarket Arbitragen omistaja Jack Bayliss yrittää oikeuttaa trokauspalvelunsa pyörittämistä nuorten yrittäjien tukemisella.
Bayliss vetää tilauspalvelua, jonka jäsenet maksavat hänelle 40 dollaria kuukaudessa saadakseen tietoa muun muassa PlayStation 5:n ja Xbox Series X:n varastoista. Tiedon avulla tilaajat ehtivät ostaa isoja määriä konsoleita ennen muita ja myydä niitä eteenpäin korkeammalla hinnalla. Baylissilla on tällä hetkellä 1500 tilaajaa, joiden avulla trokauspalveluyrittäjä kertoo tienaavansa noin 61 000 dollaria kuukaudessa.
Bayliss väittää olevansa sinut moraalisen kompassinsa kanssa ja tietoinen siitä, että monet perheet eivät voi ostaa pelikonsoleita hänen yrityksensä takia. Hän kuitenkin uskoo toiminnan hyödyn olevan sen haittoja suurempi, sillä hänen tilauspalvelunsa asiakkaat saavat jokaisesta eteenpäin myymästään konsolista noin 135 dollarin tuoton. Monet tilaajista ovat Baylissin mukaan hyvin nuoria ja tarkoitus on auttaa heitä luomaan omia yrityksiä.
– He ovat yrittäjiä, luovat sivutuloja ja tekevät jotain, mihin 90 prosenttia väestöstä ei jaksa vaivautua, Bayliss selittää.
Bisneksen laajuudesta kertonee sekin, että jotkut tilauspalvelun käyttäjistä ovat menestyneet konsolitrokauksella tarpeeksi lopettaakseen päivätyönsä, remontoidakseen kotejaan ja ostaakseen esimerkiksi uusia autoja.
Kommentit
Kapitalismi vain kukoistaa nykypäivänä.
Huumekauppiailla on varmasti ihan samat argumentit.
Ei ole tietenkään pakko ostaa. En itse lähtis tån jutun perustajaa sen kummemmin moralisoimaan, suuryritykset tekee paljon suurempia moraalisesti epä eettisiä tekoja. Moraalinen ihminen ei tässä maailmassa rikastu..jokainen voi itse valita, ostaako Coca colaa vai esim jonkun pikku panimon limuja. Sama asia pätee tässä firmassa, jokainen voi olla ostamatta ps5 niin pitkään, kun niitä taas saa esim vpd:stä
Näkökulmiahan asialle on monia.
Jos katsotaan asiaa siltä kannalta että kyse on viihde-elektroniikasta jota kukaan ei tarvitse ja minä sen ostan itselleni omistukseen, voin omaa omaisuutta myydä eteenpäin niinkuin haluan. Ihan samanlailla minä voin ostaa karkkikaupan ja sitten alkaa kysymään lapsilta enemmän heidän viikkorahojaan, siinä ei ole teknisesti mitään väärää ja minä saan laskuni maksettua paremmin.
Ainoana ongelmana on että karkissa on viereinen kauppa, jonka varaan se kilpailu pohjautuu ja jonka puolesta kapitalismi toimisi kuluttajan näkökulmasta. Mitäs kun ei olekaan ison eikä pienen yrityksen namuja, kun ostin ne kaikki?
Joten tältä kannalta olen samaa mieltä tämän omistajan kanssa, suurin osa jotka oikeasti ostaa ylihinnalla viihde-elektroniikkaa mitä todennäköisesti omistaa sen verran enemmän rahaa että näkevät tuon hinnan olevan sopiva ja jos joku on oikeasti niin tyhmä että lähtee velaksi ostelemaan tällaisia niin silloin ovat tyhmiä.
Don't hate the player, hate the game.
Tässä on myös sama ongelma kuin boikotoinnissa, näinhän se on että jos kukaan ei osta Samsungin puhelimia, niin ei Samsung kauaa pystyssä pysy, mutta jos minä itse niitä boikotoin niin eipä siinä kauheasti mitään tapahdu. En itse tule ostelemaan ikinä mitään trokareilta, mutta se ei estä muita ostamasta ja olemasta osa ongelmaa.
Kaikki trokarit ansaistsisivat luodin päähänsä. Onneksi se pahin, eli syöpä/hiv lääkkeiden hinnan 50 kertaisesti nostanut janari joutui sentään poseen pitkäksi aikaa. Toivottavasti raiskataan siellä jatkuvasti, kaktuksella.
En viitti tätä sensuroida.