Alkuvuosi on pelimaailmassa huhujen aikaa. Viimeisimmän huhuraportin mukaan pelistudiot olisivat jo saaneet PlayStation 5 -konsolin kehitystyökaluja.

Pelialan sisäpiiriläinen Marcus Sellars väittää, että Sony olisi jo alkuvuodesta lähettänyt PS5-konsolin kehitystyökaluja muutamille kolmannen osapuolen pelistudioille. Mikäli Sellarsin väite pitää paikkansa, PS5-pelien kehitykseen tarvittavat työkalut olisivat näin ollen Sonyn omien pelistudioiden lisäksi jo ulkopuolisilla pelistudiolla.

Konsoleiden kehitystyökalut tavanomaisesti antavat pelinkehittäjille ennakkokuvan tulevan laitteen tehoista ja ominaisuuksista, joskin yksityiskohdat luonnollisesti saattavat muuttua matkan varrella ennen kuin ne lyödään lopullisesti lukkoon. Sony ei ole virallisesti julkistanut PlayStation 5 -konsolia, mutta Sellarsin väitte on luonnollisesti käynnistänyt runsaasti spekulaatiota mahdollisesta julkistusajankohdasta.

Sellars on viime aikoina ollut varsin aktiivinen paljastustensa kanssa. Viimeisimpänä hän kertoi etukäteen tänään puoliltaöin käynnistyvän Nintendo Direct -lähetyksen ajankohdan, minkä lisäksi mies on raportoinut tämän vuoden Call of Duty -pelin olevan nykyaikaan sijoittuva Black Ops 4. Jälkimmäinen ei ole vielä virallisesti vahvistunut, mutta useat muut raportit tuntuvat tukevan kyseistä huhua.

Siitä huolimatta huhuihin on aina syytä varautua varauksella, eikä Sony ole tapansa mukaan kommentoinut PS5-huhuja ja -spekulaatioita.

Lähde: Marcus Sellars

Lisää luettavaa