Tuore Project RPG tuo yhteen Dark Soulsin, Kingdoms of Amalurin sekä Batman: Arkham Cityn

The Witcher 2:n tuottaja häärii jälleen uuden roolipelin parissa. Kunnianhimoakaan ei pitäisi uupua.

6.4.2012 10:57

The Witcher 2:n vanhempana tuottajana toiminut Tomasz Gop työskentelee parhaillaan tuoreen roolipelin parissa. Teos tunnetaan toistaiseksi vain nimellä Project RPG, mutta se ei ole estänyt kehittäjiä havittelemasta varsin mielenkiintoisia asioita.

Digital Spyn saamien tietojen mukaan tuore toimintaroolipeli tulisi keskittymään vahvasti pelaajan taitojen kehittymiseen. Taisteluiden on kerrottu ottaneen vaikutteita niin Dark Soulsista, Kingdoms of Amalur: Reckoningista kuin myös Batman: Arkham Citystä. Pyrkimyksenä kehittäjillä on ollut luoda taistelumekaniikka, joka on sekä helposti lähestyttävä että samalla myös syvyydellä kyllästetty.

Vastaansa pelaajat saavat vihollisia, joiden käyttäytymisen seuraaminen tulee olemaan tärkeässä osassa. Ulkonäön sijasta pelaajien on nimittäin tunnistettava kohtaamansa uhka vihollisen toiminnan perusteella.

Tarinaltaan peli sijoittuu aikaan tuhat vuotta sen jälkeen, kun pelimaailman jumala päätyi heittämään lusikan nurkkaan. Kaikkivaltiaan eloton ruho on muodostanut maailmaan jättimäisen vuoriston, joka jakaa maailman ja sen asukkaat erilleen. Näin myös kaksi erilaista ajatusmaailmaa ovat päässeet syntymään. Filosofiat eroineen nähtäneenkin tärkeässä osassa tarinan edetessä, sillä pelaajan toiminnan on määrä näkyä myös juonessa.

Project RPG on toistaiseksi vielä varsin aikaisessa kehitysvaiheessa. Peli on määrä saada ulos ensi vuonna sekä PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle että pc:lle. Kehitysvastuu on saksalaisella Deck13-studiolla.

Lähde: Digital Spy

Lisää luettavaa