Tuore Project RPG tuo yhteen Dark Soulsin, Kingdoms of Amalurin sekä Batman: Arkham Cityn / Uutiset / pelaaja.fi

Tuore Project RPG tuo yhteen Dark Soulsin, Kingdoms of Amalurin sekä Batman: Arkham Cityn

6.04.2012 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

The Witcher 2:n vanhempana tuottajana toiminut Tomasz Gop työskentelee parhaillaan tuoreen roolipelin parissa. Teos tunnetaan toistaiseksi vain nimellä Project RPG, mutta se ei ole estänyt kehittäjiä havittelemasta varsin mielenkiintoisia asioita.

Digital Spyn saamien tietojen mukaan tuore toimintaroolipeli tulisi keskittymään vahvasti pelaajan taitojen kehittymiseen. Taisteluiden on kerrottu ottaneen vaikutteita niin Dark Soulsista, Kingdoms of Amalur: Reckoningista kuin myös Batman: Arkham Citystä. Pyrkimyksenä kehittäjillä on ollut luoda taistelumekaniikka, joka on sekä helposti lähestyttävä että samalla myös syvyydellä kyllästetty.

Vastaansa pelaajat saavat vihollisia, joiden käyttäytymisen seuraaminen tulee olemaan tärkeässä osassa. Ulkonäön sijasta pelaajien on nimittäin tunnistettava kohtaamansa uhka vihollisen toiminnan perusteella.

Tarinaltaan peli sijoittuu aikaan tuhat vuotta sen jälkeen, kun pelimaailman jumala päätyi heittämään lusikan nurkkaan. Kaikkivaltiaan eloton ruho on muodostanut maailmaan jättimäisen vuoriston, joka jakaa maailman ja sen asukkaat erilleen. Näin myös kaksi erilaista ajatusmaailmaa ovat päässeet syntymään. Filosofiat eroineen nähtäneenkin tärkeässä osassa tarinan edetessä, sillä pelaajan toiminnan on määrä näkyä myös juonessa.

Project RPG on toistaiseksi vielä varsin aikaisessa kehitysvaiheessa. Peli on määrä saada ulos ensi vuonna sekä PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle että pc:lle. Kehitysvastuu on saksalaisella Deck13-studiolla.

Lähde: Digital Spy

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän R.Gamer kuva
R.Gamer

Kuulostaa ihan mahtavalta projektilta.

Käyttäjän Drifu kuva
Drifu

Vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Maailman kahtiajaosta tuli mieleen Xenoblade.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Kuulostaa kyllä minulle sopivalta tekeleeltä, toivottavasti hoitavat tuon taistelupuolen oikein ja paremmin kuin KoA:R.

Käyttäjän Dynamithix kuva
Dynamithix

Kuulostaa erittäin kiinnostavalta, odottelen innolla.

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Pakko-ostos.

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

Vähän epäilyttävä kaava, mutta voinee The Witcher 2 tuottajaan ainakin jonkin verran luottaa sillä ainakin ensimmäinen osa vaikutti melko mukavalta.

Dark Souls toiminta ei vaan blendaa kovin tehokkaasti Arkham Cityn ja KoA:R:n kanssa sillä monista moderneista länsimaisista toimintapeleistä poiketen peli panostaa juurikin siihen perinteiseen pelaamiseen, eikä elokuvamaisiin tappoliikkeisiin ja QTE hyökkäyksiin. Arkham aslymissä pelaajan joutuessa pahisten piirittämäksi ei pelaaja ole moksiskaan, mutta vastaava tilanne Dark soulssissa johtaa hyvin nopeasti kuolemaan.

Mutta saa nähdä mitä tästäkin sitten tulee.

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Kyllä. Kiitos. Heti. Nyt. Kiitos.

Ja tosiaan, tuli itsellenikin mieleen Xenoblade, ei ollenkaan huono juttu.

Käyttäjän KcK__ kuva
KcK__

Ja tämän voikin sitten lisätä odotuslistalle.