(Päivitetty) Tuorein Angry Birds jättää Nokian Lumian väliin

Vahvasta asemastaan huolimatta Rovio on ilmoittanut, ettei se ole tuomassa Angry Birds Spacea Windows-puhelimille. Näin muun muassa Nokian tuoreet Lumia-kännykät jäävät ilman uutta Angry Birds -peliä.

23.3.2012 17:20

Päivitetty kello 18:09: Rovion toimitusjohtaja Mikael Hed on tiedottanut uutistoimisto Reutersille, että Angry Birds Space on sittenkin jo kehitteillä myös Windows Phone 7 -puhelimille. Näin ollen peli nähdään myös Nokian tuoreilla kännyköillä, joskin julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa.

Alkuperäinen uutinen: Eilen julkaistu Angry Birds Space ei saavu Windows Phone -laitteille. Rovion markkinointipomo Peter Vesterbacka varmisti asian Bloombergille.

Syyksi ratkaisulle annettiin erityisesti Windows Phone alustan toistaiseksi suppeahko levinneisyys ja sen tukemisen vaatima vaiva. Vaikka Angry Birds juhlii Windows-puhelimien suosituimpana sovelluksena, ei Roviolla nähdä kannattavana sijoittaa aikaa ja rahaa näinkin pieneen alustaan ainakaan vielä.

Windows Phone on käytössä muun muassa Nokian tuoreissa Lumia-puhelimissa.

Ratkaisu onkin mielenkiintoinen Windows Phonen tulevaisuuden kannalta. Jos sovelluskaupassa jo kärkiasemaan noussut yritys ei aio tuoda uutta peliään alustalle, on mielenkiintoista seurata, kuinka tempaus vaikuttaakaan muihin yrityksiin.

Tällä hetkellä Angry Birds Space on saatavilla pc:lle, Maceille sekä iOS- että Android-laitteille.

Lähde: Bloomberg

Lisää luettavaa