Pokémon GO on joutunut pannaan Iranissa maan viranomaisten toimesta, brittien oma yleisradio BBC raportoi. Päätös pelin kieltämiseen maassa on peräisin Iranissa tapahtuvaa internetin käyttöä valvovalta järjestöltä, joka on ilmaissut olevansa huolissaan pelin turvallisuudesta.

BBC:n tietojen mukaan Iran ei kieltänyt peliä maassa välittömästi sen ilmestymisen kynnyksellä, vaan se odotti vielä heinäkuussa, josko kehittäjä Niantic olisi jollain tavalla ollut valmis vastaamaan viranomaisten turvallisuushuoliin. Lopputuloksesta päätellen odotus ei ollut ilmeisesti järin hedelmällinen.

Tiedossa ei tarkalleen ole, mitkä turvallisuusasiat ovat huolestuttaneet Iranin viranomaisia ensisijaisesti. Iran ei ole ollut kuitenkaan ainoa maa, jossa Pokémon GO on herättänyt keskustelua turvallisuutensa takia. Esimerkiksi Yhdysvalloissa huolta on herättänyt viime aikoina seksuaalirikollisten mahdollinen ujuttautuminen pelin pelaajayhteisön keskuuteen. Toki oma lukunsa on tietysti myös, että ulkomaailmassa käveleminen ei ole aina välttämättä erityisen yhteensopiva aktiviteetti puhelimen näytön tuijottamisen kanssa.

Jo aiemmin Pokémon-korttipeli on ollut epäsuosiossa Iranin uskonnollisemman osan keskuudessa. Vuonna 2001 maassa herätti huolta nimittäin pelissä löytyvät ”kielletyt” kuvat ja sen mahdollinen kytkös uhkapelaamiseen, jonka suurin fani islam ei tavanomaisesti ole.

Lähde: BBC

Lisää luettavaa