Turvakysymykset ja kartoittamattomat markkinat pitävät Rock Bandin poissa pc:ltä – ainakin toistaiseksi

Harmonix on selitellyt hieman ajatuksiaan siitä, miksei Rock Band -sarjaa olla saatu vielä pc:lle.

7.6.2015 22:23

Rock Band -pelisarjaa kehittävä Harmonix on avannut syitä sille, miksi Rock Band 4:ää ei tulla näkemään ainakaan toistaiseksi Xbox Onen ja PlayStation 4:n ohella myös pc:llä.

Eurogamerille antamassaan haastattelussa Rock Band 4:n projektivetäjä Daniel Sussman on kuvaillut pc:n avoimuuden ja sen myötä esiin nousevien tietoturvakysymysten olevan erityisesti yksi ratkaisuun vaikuttanut tekijä. Avoimuus ei niinkään arveluta Harmonixia kuitenkaan esimerkiksi ohjelmistopiratismin takia, vaan ongelma liittyy enemmänkin Rock Bandin hyödyntämään lisenssoituun musiikkiin ja sen mukana tuleviin sopimuksiin ja velvollisuuksiin.

– PlayStation 4:n ja Xbox Onen tarjoamassa suljetussa verkostossa on jotain rauhoittavaa. Se on tärkeä asia musiikkialan kumppaneillemme, Sussman kuvailee.

Toki Sussman myöntää myös, ettei Harmonixilla ole parhaillaan kunnollista kuvaa siitä, paljonko maailmalla olisi lopulta uusia potentiaalisia Rock Band -sarjan pelaajia, jotka hyppäisivät ensi kertaa sarjan kyytiin vasta pc-version myötä. Sussman toteaa kuitenkin, että jos Harmonix onnistuu kartoittamaan vielä merkittävän yleisön pc-kansan seasta, olisi yhtiöltä suorastaan hullua olla hyppäämättä markkinoille. Esimerkiksi pc:n avoimuusongelmiakaan Sussman ei näe missään nimessä asiana, joka olisi välttämättä mahdoton ratkaista.

Rock Band 4 on tarkoitus julkaista vielä tämän vuoden puolella. Kyseessä on ensimmäinen täysiverinen Rock Band -sarjan osa sitten vuonna 2010 saapuneen Rock Band 3:n.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa