Tutkimus kertoo: Naiset käyttävät miehiä enemmän rahaa mobiilipeleihin / Uutiset / pelaaja.fi

Tutkimus kertoo: Naiset käyttävät miehiä enemmän rahaa mobiilipeleihin

8.08.2014 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
8

Mobiilimaailman käyttäytymismalleja tutkiva Flurry kertoi viimeisimmässä tutkimuksessaan, että naiset käyttävät miehiä enemmän rahaa mobiilipeleihin.

Naiset käyttävät rahaa 31 prosenttia useammin mobiilipelien mikro-ostoksiin kuin miehet. Naiset myös pelaavat 35 prosenttia enemmän mobiilipelejä kuin miehet. Naiset palaavat lataamansa pelin pariin viikon kuluttua 42 prosenttia useammin kuin miehet.

Tutkimuksen mukaan naiset pelaavat mieluiten esimerkiksi Candy Crush Sagan tyylisiä pelejä, korttipelejä ja simulaattoreita. 

Miehet sen sijaan pelaavat urheilupelejä, tornipuolustuspelejä, räiskintäpelejä sekä roolipelejä naisia useammin.

Flurryn mukaan tutkimus tehtiin tarkkailemalla liki 1,1 miljoonan pelaajan pelikäyttäymistä.

Lähde: Destructoid.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Itse olen joko nainen tai sitten nuo muut kuin Candy Crushit jäävät "oikeille" konsoleille pelattavaksi peleiksi.

Tosin en minä edes tuota mainitsemaani peliä pelaa mobiilina vaan Facebookissa. Nykyisessä puhelimessa ei ole kuin ihan vasta kokeilun vuoksi ladatut Angry Birds Star Warsit ja iPodilla pelailin Plants vs Zombies 2:a. Kuitenkin itse pelaamista noilla mobiilivehkeillä tulee harrastettua niinkin harvoin kuin kerran tai pari kuukaudessa. Ei vain jaksa kun löytyy paremmatkin vehkeet pelaamisen suhteen.

Mitään mikro-, makro-, mini-, tms. maksuja en harrasta nyt enkä ikinä. DLC:t vielä menee ja niistäkin vain ne jotka tarjoavat järkevää pelaamista eikä kosmeettista shittiä. Niistäkin 90% tulee ostettua alesta, kuten nyt kutkuttelevan Dark Souls II:n lisäri odottelee omalla kohdalla hinnan putoamista.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

No tämähän ei yllätä ollenkaan. Tiedän monia naisia jotka käytännössä ovat ihmetelleet, että miksi minä jaksan pelata niitä "lasten pelejä". Kuitenkin samaan aikaan itse pelaavat näitä tällaisia luureillaan ja pelipyyntöä tulee Facebookissa jatkuvasti. Tämä on ilmeisesti se sosiaalisesti hyväksytty tapa pelata? Vastaankin aina näihin tiedusteluihin, että siksi koska ne pelit on parempia ja isompia kokemuksia kuin se Candy Crush Saga jota sinä pelaat aina kun ehdit ja että pelaan lähinnä k18 merkillä olevia pelejä ja ne ovat viihdettä kuten esim. kirjat ja elokuvat. Todella ärsyttävää tuo, että perinteisiä videopelejä pidetään edelleenkin lasten leluina ja kun sitä ei tiedetä niin sitten se äiteen pikku mussukka 9v. pelaa Grand Theft Autoa, sehän on vaan se suosittu autopeli. Mitenkä nämä mikromaksuja vilisevät mobiili ja facebook pelit onnistuivat irtautuun näistä kahleista ja saamaan hyväksynnän ns. ei pelaajilta?

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Siinäpä statistiikkaa esitettäväksi, kun seuraavan kerran joku naishenkilö hössöttää typerästä ja lapsellisesta harrastuksestani. Jotenkin ne aivot ei vaan taivu sen faktan ympäri, että mobiili- ja facebook-pelitkin ovat aivan oikeasti pelejä ja niihin kulutettu aika on pelaamista.

Jotenkin joskus tuntuu, että tuollaisen aivottoman höttöviihteen kuluttaminen on olevinaan jotenkin aikuisempaa kuin se, että mätät esim. Dark Soulsia, joka vaatii oikeasti keskittymistä, hoksottimia ja reaktiokykyä.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Eipä mikään ihme, onhan mobiilipeleihin helpompi tarttua, sillä niiden kohdeyleisö on laajempi kuin varsinaisten AAA-pelien, jotka liian usein suunnitellaan niille kuuluisille "noin 30-vuotiaille valkoisille heteromiehille" (törmäsin tuohon määritelmään jossain) eli pelejä kehitetään lähes tarkoituksenomaisesti miesyleisölle. Sinänsä sääli, sillä nämä miehisen miehiset pelit ovat varsin luontaantyöntäviä: kalju jätkä ampuu muita kaljuja jätkiä amerikkalaisessa betoniviidakossa? Hiphurraa.

Käyttäjän LollipopFactory kuva
LollipopFactory

Suuri osa kommenteista ei muuta kuin puolustele agressiivisen manipuloivasti sitä, kuinka maksulliset pelit on parempia kuin "ilmaiset" (hakasulut koska maksut pelin sisällä, yleensä ei välttämättömiä etenemiselle)

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä LollipopFactory

Suuri osa kommenteista ei muuta kuin puolustele agressiivisen manipuloivasti sitä, kuinka maksulliset pelit on parempia kuin "ilmaiset" (hakasulut koska maksut pelin sisällä, yleensä ei välttämättömiä etenemiselle)

Jäi vähän auki että mitä tällä itsestäänselvyydellä hait takaa?

Käyttäjän SuperNiiku kuva
SuperNiiku

Kaipa se alennettu kynnys kasuaalimmalle pelaamiselle tulee siitä kun ei erikseen tarvitse hankkia mitään konsolia vaan oma facebook-tili tai älypuhelin riittää pelialustaksi. Kokeilin kyllä tuota Candy Crushia joskus tylsyyteeni mutta se alkoi leipiinnyttämään nopeasti. Vielä ärsyttävämpää on ne pyynnöt joita satelee muilta pelaajilta kun ilman toisen kuittausta ei voi päästä eteenpäin (jos siis ei halua maksaa). Kun itse tekee mieli pelata yksinkertaisia puzzlepelejä, pelaan niitä 3DS:lläni, sillä sillekin niitä saa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä zappah

Lainaus käyttäjältä LollipopFactorySuuri osa kommenteista ei muuta kuin puolustele agressiivisen manipuloivasti sitä, kuinka maksulliset pelit on parempia kuin "ilmaiset" (hakasulut koska maksut pelin sisällä, yleensä ei välttämättömiä etenemiselle)Jäi vähän auki että mitä tällä itsestäänselvyydellä hait takaa?

Niinpä ja suurin osa niistä peleistä eivät ole ilmaisia vaan ilmaisia pelata, siinä on iso ero! Ilmainen peli on sellainen, että se on koko peli jonka saat ilmaiseksi ja se ei kysele rahaa 10 sekunnin välein.