Tutkimus: Pelaajayhteisöt edelleen pullollaan seksismiä / Uutiset / pelaaja.fi

Tutkimus: Pelaajayhteisöt edelleen pullollaan seksismiä

14.09.2012 // Kirjoittanut: Paavo Niskala
13

Price Chartingin julkaisemat tutkimustulokset kertovat, että pelaajayhteisöissä piisaa edelleen seksismiä. Erityisesti naiset joutuvat epämiellyttävän käyttäytymisen kohteeksi.

Emily Matthew'n toteuttamaan kyselytutkimukseen vastasi yhteensä 874 pelaajaa. Neljä viidestä vastaajasta oli sitä mieltä, että seksismi on näkyvästi esillä pelaajayhteisössä.

Kyselyssä ei keskitytty niinkään itse peleissä esiintyvään räikeään sukupuolierotteluun vaan pelaajien käyttäytymiseen.

Tutkimuksen mukaan naiset joutuvat seksismin kohteeksi huomattavasti miehiä todennäköisemmin. Yli 60 prosenttia vastanneista naisista totesi kokeneensa ahdistelua tai pilkkaa. Miehillä vastaava luku oli reilut 15 prosenttia.

Myös miesten ja naisten kokemassa kohtelussa oli eroavaisuuksia. Naisille luvattiin esimerkiksi apua paljaiden rintojen vilauttamista vastaan, kun taas miehille kaupattiin alastonkuvia vastineeksi pelissä käytettävästä kullasta.

Peräti 12,9 prosenttia miespuolisista vastaajista kertoi valehdelleensa sukupuolesta saadakseen etua tai huomiota pelissä. Naisista kymmenen prosenttia paljasti puolestaan käyttäneensä sukupuoltaan hyödykseen.

Lisää tutkimuksesta pääsee lukemaan Price Chartingin verkkosivuilta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JaniFromHell kuva
JaniFromHell

OMG!!! Onko tää ees uutinen ku suurin osa Livessä koko ajan äänessä olevista on jotain 12-16v pentuja jotka innostuu jo siitä että näkevät naistenpyörän. Saati että vastapelurina on nainen.

Käyttäjän Bjsinn kuva
Bjsinn
Lainaus käyttäjältä JaniFromHell

OMG!!! Onko tää ees uutinen ku suurin osa Livessä koko ajan äänessä olevista on jotain 12-16v pentuja jotka innostuu jo siitä että näkevät naistenpyörän. Saati että vastapelurina on nainen.

nii mut enemän ne jonnet on siel codissa

Käyttäjän vjellu kuva
vjellu

Vikaa on molemmin puolin, mikä yllätys

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

Tits or gtfo

Käyttäjän pinde84 kuva
pinde84

Itse naispelaajana on tullut koettua paljon ehdotteluja. Tällä viikolla vuorostaan taas syrjintää, en sitten meinannut millään päästä pelamaan multiplayeriä kun heti ollaan potkimassa ulos matsista :( oikeesti pistää pikkasen ärsyttämään.

Käyttäjän psaijai kuva
psaijai

Tämä on kyllä varsin surullista. Ihmetyttää tämä ja ylipäätään pelaajien uhkailu kuten Wii Un myötä saatiin uutisista lukea. Itselläni ainakin on naispuoleisia pelikavereita ja siinä pelaavat missä miehetkin. Kokemusta ei kyllä varsinaisesti ole, koska hyvin on naispelajiin suhtauduttu silloin kun moninpelejä pelasin. Nykyisin ehkä tämä yksi syy miksi ei random porukalla viitsi edes yrittää. Kaikenlainen idiotismi on niin pahasti valloillaan ettei huvita edes seurata sivusta. Harmi sinänsä että luvut karuudesta huolimatta ovat faktaa kuten yllä pinde84:n kommentti osoittaa. :(

Käyttäjän jjl89 kuva
jjl89

On kyllä taas kypsää touhua. Just viimeks tänään pelasin ME3 ja tiimin paras pelaaja paljastui naiseksi. Oli hyvä kun kyseinen pelaaja kuoli niin yht'äkkiä mikistä kuului "Nyt v*ttu äkkiä joku pelastaan tai menee koko matsi päin persettä!".

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Räikeä sukupuolierottelu on jees.

Lainaus

Peräti 12,9 prosenttia miespuolisista vastaajista kertoi valehdelleensa sukupuolesta saadakseen etua tai huomiota pelissä. Naisista kymmenen prosenttia paljasti puolestaan käyttäneensä sukupuoltaan hyödykseen.

Aika säälittävää et joku antaa jonkun multiplayer-vosun käyttää itseään hyväks ja miehet jotka esittää naisia pellejä hekin.

Käyttäjän TheCpp0 kuva
TheCpp0 (ei varmistettu)

Erikoista. Muistaakseni en ole itse kokenut mitään tällaista. Tuntuu että näissä suomalaisissa piireissä ei lähinnä sitä ole, vaan sen on ehkä enemmän naispelaajien huonoksi haukkumista ja vastaavaa. Joskus MW2 -kulta-aikoina tuli monestikin vastaan näiä leuhottavia jonneja, mutta monesti todistin olevani parempi ja se veti kyllä jätkät hyvinkin hiljaiseksi.

Erikoista tässä on se että tänä päivänä olen tuntenut nämä henkilöt jo ~3 vuotta, yksi heistä kuuluu parhaisiin ystäviini ja olen jokaisen kanssa kaveri. Enää minua ei haukuta jos menee vähänkään tavallista huonommin. Älkää siis tuomitko kaikkia 'jonneja' ihan täysin!

Toisaalta se on meissä naisissakin välillä vikaa. Jotkut meistä korostavat liikaa sitä että olemme vähemmistöä. Koska en osaa selittää kovin hyvin tätä, kuva kertokoon enemmän kuin tuhat sanaa:

IMAGE(http://25.media.tumblr.com/tumblr_m1v3fkRfrr1qmbxeeo2_500.png)
IMAGE(http://24.media.tumblr.com/tumblr_m1v3fkRfrr1qmbxeeo7_500.png)

Eli lyhyesti, tämä kaikki on aivan perseestä.
Kiitos ja anteeksi pitkä teksti :'D

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä TheCpp0

Älkää siis tuomitko kaikkia 'jonneja' ihan täysin!

Mikilliset ns. "jonnet" on parasta peliseuraa ei tarvi ku vähän lisätä vettä myllyyn niin ne on jo panemas mun äitii yms. omaperästä. Hyvät naurut saa aina niist.