Tutkimus: puolet pelikauppiaista eivät kysy papereita / Uutiset / pelaaja.fi

Tutkimus: puolet pelikauppiaista eivät kysy papereita

22.11.2007 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
64

Alaikäiset pääsevät helposti käsiksi heiltä kiellettyihin peleihin.

The National Institute of Media and Family tutki kuinka usein pelikauppiaat tarkastavat alaikäiseltä henkilöllisyyden tämän ostaessa lapsilta kielletyn pelin. Tutkimuksen mukaan 46 prosenttia lapsista jotka yrittivät ostaa M-luokituksen saaneen pelin myös onnistuivat siinä.

Aiemmin tänä vuonna tehty tutkimus johti samankaltaiseen tulokseen. Sen mukaan 42 prosenttia alaikäisistä pääsevät aikuisille tarkoitettuihin peleihin käsiksi.

Tutkimuksissa useat alaikäiset pelaajat ovat yrittäneet ostaa M-luokituksen saaneita pelejä yli 60:ltä jälleenmyyjältä ympäri Amerikkaa.

Lähde: SignOnSanDiego

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Snakeleader kuva
Snakeleader

Tämänhän pitäisi olla yleinen käytäntö että jos nuori ostaa K-18 pelin, niin kauppiaan täytyy tarkistaa että nuorella on tarpeeksi ikää.Vai haluavatko kauppiaat muka olla jotenkin nuorten keskuudessa "cooleja" kun nuoret voivat ostaa minkä tahansa pelin ikärajasta riippumatta?Rehti kauppias on paras kauppias.Eikä tämä myöskään koske pelkästään pelejä, vaan myös elokuvia.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Se kauppiashan vasta onkin rehti joka myy kenelle vaan. On rehtiä myöntää ajattelevansa vain omia myyntejänsä ja tienestejään.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Pikkusisko (11v) osti juuri BioShockin ja Assassin´s Creedin :D En jaksanut itse vaivautumaan hakemaan, joten palkkasin hänet ja hyvin sai ostettua :)

En ole Suomessa törmännyt kuin 1 paikkaan missä on kysytty papereita, Citymarket.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Vakava juttu jos alaikäinen pääsee tällaiseen käsiksi. Monet myyjät varmaan vieläkin ajattelevat kaikkien pelien olevan lapsille ja siten eivät ymmärrä tarkistaa syntymäaikoja ja pelin sisältämää materiaalia.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mutta Amerikassa M-luokitus on tavallaan niinku 15 JA 18, ja suomessa vaan k-18-pelit on laillisesti sitovia.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Eri ikäisiä ihmisiä kiinnostaa erilaiset pelit,en usko,että jos koulussa puhutaan kavereiden kesken pokemonista niin ei tuskin manhuntit kiinnostaa.Tajuaako joku 10vuotias manhuntista edes mitään ja jos tajuaa niin kiinnostaako se edes?.

Uutisessa ei kerrottu,että minkä ikäiset ovat ostaneet niitä pelejä.Voihan alaikäisyys tarkoittaa tässä tapauksessa 15 vuotiasta.Kun muistelen omaa 15 vuoden ikääni niin kyllä silloin kiinnosti Silent Hiilit ja GTA:t......ja tytöt.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Suomessa ei kysellä papereita ollenkaan, eb gamesissa ne ei kysy papereita edes silloin jos on hakemassa etukäteen maksettua peliä. Suoraan vaan lödään käteen kun sano nimen...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Itse ostin call of duty:n ja parin kuukauden päästä tulin ostamaan samasta kaupasta ghost recon advance warfighter:a niin eivät myyneet.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ainakin Konsolinetissä 15-vuoden ikä ei ollut mikään este God of Warin ostamiselle. : >

Käyttäjän 177542-1 kuva
177542-1

Kun ostin GTA San Andreaksen, niin myyjä sanoi että kun tämä 18+ merkki ei ole punainen niin voi myydä sen minulle :D Siihen aikaan muistaakseni juuri tulivat nämä Pegi merkinnät jotka siis ovat nykyäänkin käytössä ja niissähän ei ole sitä vanhaa punaista k-18 merkinnöissä, eikös näiden Pegi merkintöjen pitänyt tulla selkeyttämään jotain käytäntöä, mutta ei se silloin ainakaan näyttänyt selkeyttävän mitään, kun myyjät sekoittavat niitä vanhoihin merkintöihin. Ostin myös noin vuosi sitten RE:sen GOW:n ja myyjä myi sen mukisematta, vaikka olen vieläkin alaikäinen vähän aikaa :)