Tyylillään hämmästyttänyt Cuphead nousi jo miljoonahitiksi / Uutiset / pelaaja.fi

Tyylillään hämmästyttänyt Cuphead nousi jo miljoonahitiksi

14.10.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Vasta parisen viikkoa saatavilla ollut toimintatasoloikka Cuphead on myynyt miljoona kappaletta. Kehittäjät tekivät paljastuksen perjantaina omassa blogissaan, jonka mukaan he eivät koskaan pystyneet unelmoimaankaan näin vahvasta vastaanotosta.

– Olemme tehneet töitä uupumatta viimeiset vuodet tarjotaksemme pelin, joka pysyi uskollisena visiollemme. Olemme innoissamme ja nöyrinä siitä, että niin monet pelaajat ympäri maailmaa ovat pelaamassa Cupheadia, Studio MDHR:n perustajat Chad ja Jared Moldenhauer kertovat.

Cuphead ehti ennen julkaisuaan olla pitkään työn alla. Peli julkistettiin alunperin vuonna 2014, kun varsinainen todellinen kipinä sen tekoon syntyi nelisen vuotta aikaisemmin. Jo 2000-luvun alussa veljekset kokeilivat tehdä pelille myös jo ensimmäistä prototyyppiään.

Saatavilla Cuphead on Xbox Onelle ja Windows-koneille. Kehittäjien mukaan pelistä ei kannata odottaa esimerkiksi PlayStation 4 -versiota, mutta mahdollinen jatko-osa voi vielä ehkä joskus päätyä useammallekin alustalle.

Lähde: Studio MHDR

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Heppulinen kuva
Heppulinen

Pari kuukautta sitten snaketus vannoi tämän pelin floppaavan, taitaa olla GOTY materiaalia :D

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Itseä kiinnostaa eniten pelata tätä sen takia, että pääsen vetämään sen hiton tutoriaalin ykkösellä ilman ongelmia ja todistamaan olevani uber-pelaaja.

Vakavasti puhuen ihan oikeasti kiinnostaa testata, että pääsenkö sen kuinka monella yrittämällä. Ainakin olisin heti tajunnut mitä siinä ilmeisesti vaikeimmassa hypyssä pitää tehdä. Sehän on ilmiselvää. Tosin olen pelannut noita "hyppy ja ilmasyöksy"-pelejä sen verran että ehkä se tulee itselle jostain selkäytimestä.

Tulee jopa mieleen että koko kohu on jokin salajuoni juuri meikäläisten pään menoksi, jotka haluavat joko itse todistaa tuon osaavansa käsi sidottuna selän takana tai haluavat tietää, onnistuuko homma itsellä vai ei. Ei ihme että myy kun tyypit ostaa jo pelkän tutoriaalin takia peliä :D

Kyllä peli on alusta asti minua kiinnostanut: hieno graafinen tyyli ja tasohyppely iskee muutenkin mutta edelleenkin kiinnostaa aina kun puhutaan jonkin olevan vaikea. Sitä haluaa itse testata että onko tosiaan näin.

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

Onneksi myy hyvin, aivan loistava peli ja ilo silmälle. Vaikea aluks ku perkule, mutta sen miljoonannen kerran jälkeen ku menny selkärankaan ne bossin hyökkäyskuviot ja voitat sen niin, ahhh huikea fiilis. Aivan parasta kaverin kanssa ku menee nauramiseksi ja mölyämiseks.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Vaikka jokaikinen kenttä/bossi vie ehkä sen 3-4min, niin meni tuon läpäsyyn 7-8h ja se parisataa kuolemaa :D

Edit: speedrunneritha vetää tän pelin jossai 30-50min

Käyttäjän Nisupulla kuva
Nisupulla

Just vedin 200%. Hyvä peli on!

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Ehdottomasti yksi tämänvuoden kovimmista peleistä. Tuli kans vedettyä maanantaina 200%

Nostoja