Ubisoft joutui selittämään erikoista Assassin’s Creed Mirage -kömmähdystä – studio lupaa, ettei peli sisällä oikeaa uhkapelaamista

Ubisoft joutui tarkentamaan Assassin's Creed Miragea kauppapaikkakömmähdyksen vuoksi.

13.9.2022 08:01

Ubisoft on joutunut selittelemään erikoista Assassin’s Creed Mirage -kömmähdystä.

Assassin’s Creed -pelisarjan seuraava osa paljastettiin lauantaina Ubisoft Forward -tapahtumassa. Peli ilmestyi samalla myös jakelualustoille, mikä poiki kummallisen väärinkäsityksen ensi keväänä saapuvan Assassin’s Creed Miragen sisällöstä.

Assassin’s Creed Miragen listaus kertoi ainakin Xbox-kauppapaikalla pelin saaneen ikärajaluokituksen 18+, jonka lisäksi pelin kerrottiin sisältävän intensiivistä väkivaltaa, seksuaalisia teemoja, osittaista alastomuutta ja oikeaa uhkapelaamista. Etenkin uhkapelimerkintä herätti kummastusta, sillä kyseinen merkintä on varattu ESRB-ikärajaluokitusjärjestelmässä nimenomaan oikealla rahalla tapahtuvaan uhkapelaamiseen.

Ubisoft on korjannut kauppapaikan ikärajamerkintöjä Eurogamer-sivustolle antamassaan lausunnossa. Yhtiön mukaan pelille oli joillakin kauppapaikoilla merkitty virheellinen ikärajaluokitus. Ubisoftin mukaan Assassin’s Creed Miragella ei ole vielä ikärajaluokitusta, mutta studio vakuuttaa, ettei peli sisällä oikeaa uhkapelaamista tai loottilaatikoita. Virheelliset merkinnät on sittemmin poistettu Xbox-kauppapaikalta.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa