
Ubisoft on paljastanut ensimmäisen NFT-teknologiaa hyödyntävän pelisovelluksensa.
Yhtiö kertoi aikaisemmin syksyllä pyrkivänsä olemaan edelläkävijä NFT:iden hyödyntämisessä. Nyt studio on julkistanut Quartz-palvelun, joka tuo NFT:t peleihin. Ensimmäisenä pelinä Quartzia hyödynnetään Ghost Recon Breakpointissa, jossa pelaajat voivat pian ansaita ja käydä kauppaa uniikilla numeroinnilla varustetuilla kosmeettisilla varusteilla.
Quartzin kuvauksen mukaan kaupankäynti tapahtuu hyväksytyillä kolmansien osapuolten tarjoamilla kauppapaikoilla, kuten rarible.comissa tai objkt.comissa. Varusteiden omistajuus ja kaupankäyntihistoria tallennetaan proof of stake -protokollaa hyödyntävällä Tezos-lohkoketjualustalla, jonka kerrotaan olevan Bitcoinin kaltaisia proof of work -protokollaan perustuvia lohkoketjuja energiaystävällisempi. Ubisoftin mukaan yksi Quartz-transaktio kuluttaa energiaa yhtä paljon kuin 30 sekunnin videosuoratoisto.
Ubisoft kuvailee Quartzia kokeiluksi, joka on aluksi saatavilla Yhdysvalloissa, Kanadassa, Espanjassa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Belgiassa, Australiassa ja Brasiliassa. Quartzin laajentumisesta muille alueille ei toistaiseksi ole tietoa.
Lähde: Ubisoft
Kommentit
Toivottavasti Valve tekee johtopäätöksensä ja poistaa kaikki Ubisoftin pelit Steamista mahdollisimman nopeasti.
Ja kaikille Ubisoftin pukumiehille kenen mielestä tämä oli hyvä idea, toivon mahdollisimman kurjaa loppuelämää.
Paljonkohan Googlelle maksettiin Youtuben alapeukun amputoimisesta? Syynä ei taatusti ollut mikään "pienten sisällöntuottajien suojeleminen", vaan nettiraivo, jonka tällaiset tempaukset saavat aivan ansaitusti niskaansa.
Eikö Ubisoft itse vetänyt johtopäätökset jo vuosia sitten ja lopetti uusien peliensä julkaisun Steamissa. Ikivanhojen pelien poistaminen tuskin auttaa asiaa enää.
Tuohan oli alusta asti selvää, että etupäässä tuolla muutoksella estetään suuryritysten markkinointivideoiden bombaaminen, kuten viimeaikoina on monesti käynyt. Toisinaan kuluttajien ääni pitää vaan vaimentaa, jotta setä voi alkaa kääriä massia.
Sisällöntuottajathan elää huomiosta, eikä heidän kannaltaan ole väliä onko huomio positiivista vai negatiivista. Alapeukuttavat vihaajat tuo kotiin saman määrän massia kuin fanitkin, joten sama se miksi kukakin sitä videota tulee katsomaan.
Eikö Ubisoftin pelit muka ole Steamissa? Jotenkin kuvittelin etä kun jokaisen Ubisoftin pelin kohdalla ei kuulunut valtavaa kitinää siitä miten ne ei ole Steamissa, että ne olisi saatavilla Steamissa.
Muutamaa vuotta vanhemmat pelit ovat siellä, mutta uusimmat eivät.
Uusia pelejä ei ole tullut muutamaan vuoteen enää, mutta vanhat siellä on pidetty. Kitinän puutetta voi osittain selittää se, että ainakin minä aktiivisena kitisijänä olen viime vuodet jättänyt Ubisoftin pelit suosiolla omaan arvoonsa.
En ikinä tule ymmärtämään digitaalisten teosten yksilöimistä. Sen digitaalisuuden idea on juuri se että asioista voi tehdä täysin identtisiä kopioita. Se on yksi syistä miksi kuvat, videot ja muut analogiset asiat digitoidaan, eli että on olemassa tiedosto, josta saadaan tehtyä 1:1-kopio. Ei siksi että säilötään sitä yhtä ainoaa kappaletta.
Koko idea siitä että onkin olemassa vain jokin uniikki yksi kappale on järjenvastaista apinointia. Samaa paskaa kuin muumimukien ja muiden keinotekoinen "harvinaisuus".
Ymmärrän sen että Leonardo maalasi vain yhden Mona Lisan ja se on sen vuoksi harvinainen sekä arvokas eikä sitä voi digitoida sellaisenaan. Mutta jos originaaliteos on jo digitaalinen on helvettiin kaikki NFT:t.
Kaiken kruunaa se että touhun järjettömyys kuluttaa myös ihan helvetisti sähköä. Ja vaikka kuluttaisi reilusti vähemmänkin niin yhtään sen järkevämpää tai parempaa se ei tästä naurettavuudesta tee.
Onkin suurta ironiaa että näillä pelleillä on aina rumat apina-avatarit.
Joista ne on maksanu kymppitonneja.
Videon 1,2 t tykkäykset vs 32 t alapeukut kertovat paljon tämän projektin vastaanotosta.