Ubisoft laittaa lopun osalle nimekkäimmistä ilmaispeleistään

Ubisoftin toiminta ilmaispelimarkkinoilla ei ole tuottanut ilmeisesti täysin toivottuja tuloksia. Nyt sekä Ghost Recon Phantoms että Mighty Quest for Epic Loot ovat sulkeutumassa.

27.8.2016 04:15

Ubisoftin ilmaispelit Mighty Quest fo Epic Loot ja Ghost Recon Phantoms ovat sulkeutumassa.

Ensimmäisenä kaksikosta loppunsa näkee Mighty Quest for Epic Loot, jonka palvelimet Ubisoft sulkee 25. lokakuuta. Omien linnojen rakentamiseen ja muiden pelaajien ryöstelemiseen keskittynyt peli sai virallisen julkaisunsa alkujaan viime vuoden keväällä, joskin beetatestattavaksi se saatiin alunperin jo kesällä 2013.

Kolmannen persoonan räiskintäpeli Ghost Recon Phantoms kohtaa loppunsa vastaavasti 1. joulukuuta. Alkujaan myös Ghost Recon Onlinena tunnettu peli on ehtinyt olla virallisesti saatavilla keväästä 2014 asti, joskin beetakuosissa se oli pelattavissa jo vuonna 2012.

Pelien sulkemiseksi Ubisoft on antanut niinkin yksinkertaisen syyn kuin etteivät ne olleet yhtiölle tarpeeksi menestyksellisiä. Yhtiö kertoo yrittäneensä löytää kyllä vaihtoehtoisia keinoja, joilla pelit voitaisiin pitää pystyssä, mutta tällaisia ei ilmeisesti ilmennyt.

Ubisoftin mukaan pelikaksikon parissa työskennelleet kehittäjät on siirretty yhtiön toimesta jo muihin hommiin. Mitä tulee pelaajien peliin sijoittamiin rahoihin, ei Ubisoft ole niitä palauttamassa, vaan kehottaa sen sijaan kaikkia käyttäjiä hyödyntämään peleihin hankkimaansa virtuaalivaluuttaa vielä kun he voivat niin tehdä.

Lähde: Ubisoft (1), (2), Gamasutra

Lisää luettavaa