Ubisoft: Neljännes työntekijöistä on todistanut tai kokenut asiatonta käytöstä työpaikalla / Uutiset / pelaaja.fi

Ubisoft: Neljännes työntekijöistä on todistanut tai kokenut asiatonta käytöstä työpaikalla

3.10.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
2
Ubisoft, kysely, työpaikkahäirintä, ahdistelu

Pelijätti Ubisoftin työoloista on saatu uutta tietoa yhtiön julkaisemien työntekijäkyselyn tulosten perusteella.

Ranskalaisyhtiön johtoa on laitettu tänä vuonna uuteen uskoon työpaikkahäirintään liittyvien väitteiden vuoksi, ja myös kyselytulokset kertovat karua kieltä työpaikan tilanteesta. Ulkopuolisen tutkimusyrityksen toteuttamassa tutkimuksessa selvitettiin nimettömänä 14 000 työntekijän kokemuksia. Joka neljäs työntekijä kertoi kokeneensa tai todistaneensa asiatonta käytöstä työpaikalla pelkästään viimeisen kahden vuoden aikana. Tutkimuksen mukaan joka viides taas kertoi, ettei kokenut oloaan kunnioitetuksi tai turvalliseksi työympäristössään. Tulosten perusteella naiset ja muunsukupuoliset kokivat häirintää miehiä enemmän.

Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemot julkaisi viime kuussa anteeksipyynnön yhtiön työoloista ja julkisti samalla monimuotoisuusohjelman, jolla pyritään parantamaan aliedustettuihin ryhmiin kuuluvien työntekijöiden mahdollisuuksia.

Lähde: The Verge

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Nuo lukemat saavat miettimään, että kuinka paljon tätä on tapahtunut esim. Assassin's Creed-pelien taustalla? Voinko nauttia vaikkapa Brotherhoodista enää samalla tavoin kun ennen, jos mietin millaisia hirveyksiä pelin tekijätiimin jäsenille on voinut sattua pelin työstövaiheessa?

Eipä sinänsä, valitettava totuushan on se, että seksismiä ja seksuaalista häirintää on sattunut viihteen(kin) parissa iät ajat. Varmasti minunkin hyllyistäni löytyy useampi peli, leffa sekä sarja, jonka taustalla piilee tällaista kaltoinkohtelua. Varsinkin kun ottaa huomioon, kuinka paljon härskimmin tätä häirintää on saanut toteuttaa menneinä vuosikymmeninä ilman, että siihen on suostuttu millään lailla puuttumaan. Elokuvapiireissä varsinkin!

Jos jotain hyvää tässä Ubisoftin tapauksessa on, niin ainakin se, että porukkaa on pistetty nyt vaihtoon ja asian hyssyttely on tullut päätökseen. Voi vaan toivoa, että työolot paranevat vastaisuudessa ja että uusiin mahdollisiin tapauksiin puututaan entistä ripeämmin.

Käyttäjän Make-1991 kuva
Make-1991

Toi muunsukupuoliset saa kyllä miettimään että mihin ihmeeseen tää maailma on menossa... 😣