Ubisoft osti klooneista syytetyn mobiilijulkaisijan

2048:sta ja kymmenistä muista mobiilipeleistä tunnettu Ketchapp on siirtymässä osaksi Ubisoftia.

29.9.2016 19:27

Ubisoft on tehnyt yllättävän lisäyksen omistamiensa peliyhtiöiden joukkoon. Viimeisimpänä pelijätti on laittanut hankintaan vuonna 2014 perustetun Ketchapp-mobiilijulkaisijan, jonka kymmeniä erilaisia pelejä on raporttien mukaan ehditty jo näinkin lyhyen ajan sisällä lataamaan noin 700 miljoonaa kertaa.

Hankinnallaan Ubisoft on erityisesti pyrkinyt parantamaan läsnäoloaan mobiilimarkkinoilla sekä vahvistamaan mobiilipeleihin keskittyvää markkinointiaan. Yhtiö hehkuttaakin kasvavansa ostoksellaan nyt ”neljänneksi suurimmaksi mobiilijulkaisijaksi”, mitä tulee pelien latausmääriin.

Silmiinpistäväksi hankinnan on tehnyt kuitenkin se, ettei Ketchapp ole lyhyen elämänsä aikana ehtinyt välttyä kritiikiltä. Muutamia yhtiön julkaisemista peleistä on syytetty ajoittaisesta kloonauksesta. Näistä puhutuin tapaus on ollut avoimen lähdekoodin projektina alkujaan syntynyt 2048, joka nojaa rankasti Threes!-pelin tekemään pohjatyöhön.

Ubisoft tai Ketchapp eivät ole paljastaneet kaupan hintaa tai muita vastaavia yksityiskohtia. Kaupan on määrä astua voimaan vuodenvaihteessa.

Lähde: Ubisoft, GamesIndustry

Lisää luettavaa