Ubisoft palauttaa pelaajien tileiltä pyyhkimiään pelejä

Ubisoft lupaa aktivoivansa uudelleen pc-pelejä, jotka se päätyi pyyhkimään pealajien Uplay-tileiltä yritettyään päästä eroon "vilpillisesti" myyntiin vajonneista peliavaimista.

3.2.2015 02:08

Ubisoft on aktivoimassa uudelleen joukon pelejä, jotka se aiemmin tammikuussa päätyi varoittamatta pyyhkimään useiden pelaajien Uplay-tileiltä. Ubisoftin pyyhkimistoimenpiteen tarkoituksena oli hankkiutua eroon luvatta kolmannen osapuolen jälleenmyyjien käsiin valahtaneista peliavaimista, mutta tapahtuma nosti kuitenkin äläkän pelaajissa erityisesti Ubisoftin olemattoman kommunikaation myötä.

– Tehtyämme lisätutkimuksia vilpillisesti EA:n Origin-kauppapaikalta hankittujen peliavaimien suhteen olemme päättäneet palauttaa avaimet niille käyttäjille, jotka ovat onnistuneet aktivoimaan ja pelaamaan pelejään. Kaikki jäljelle jäävät vilpillisesti hankitut ja uudelleenmyydyt avaimet on poistettu käytöstä, Ubisoft kertoo tuoreimmassa lausunnossaan.

Ubisoftin mukaan se aikoo palautuksessa huolimatta pitää jatkossakin silmällä, ettei yhtiön pelien avainkoodeja päädy myyntiin luvattomin keinoin. Yhtiö suositteleekin ostamaan pelit joko suoraan Uplaysta tai joltain muulta ”luotettavalta jälleenmyyjältä”. EA:nkin kanssa Ubisoft on aikeissa tehdä aina vain enemmän yhteistyötä, jotta vastaavaa ei enää tapahtuisi.

Pyyhkityksi päätyneiden pelien avaimia olivat myyneet muun muassa kauppapaikat G2A ja Kinguin. Molemmat tahot ovat kertoneet maksaneensa asiakkailleen rahoja takaisin menetetyistä peleistä.

Lähde: Game Informer, IGN

Lisää luettavaa