Ubisoft palauttaa pelaajien tileiltä pyyhkimiään pelejä / Uutiset / pelaaja.fi

Ubisoft palauttaa pelaajien tileiltä pyyhkimiään pelejä

3.02.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Ubisoft on aktivoimassa uudelleen joukon pelejä, jotka se aiemmin tammikuussa päätyi varoittamatta pyyhkimään useiden pelaajien Uplay-tileiltä. Ubisoftin pyyhkimistoimenpiteen tarkoituksena oli hankkiutua eroon luvatta kolmannen osapuolen jälleenmyyjien käsiin valahtaneista peliavaimista, mutta tapahtuma nosti kuitenkin äläkän pelaajissa erityisesti Ubisoftin olemattoman kommunikaation myötä.

– Tehtyämme lisätutkimuksia vilpillisesti EA:n Origin-kauppapaikalta hankittujen peliavaimien suhteen olemme päättäneet palauttaa avaimet niille käyttäjille, jotka ovat onnistuneet aktivoimaan ja pelaamaan pelejään. Kaikki jäljelle jäävät vilpillisesti hankitut ja uudelleenmyydyt avaimet on poistettu käytöstä, Ubisoft kertoo tuoreimmassa lausunnossaan.

Ubisoftin mukaan se aikoo palautuksessa huolimatta pitää jatkossakin silmällä, ettei yhtiön pelien avainkoodeja päädy myyntiin luvattomin keinoin. Yhtiö suositteleekin ostamaan pelit joko suoraan Uplaysta tai joltain muulta "luotettavalta jälleenmyyjältä". EA:nkin kanssa Ubisoft on aikeissa tehdä aina vain enemmän yhteistyötä, jotta vastaavaa ei enää tapahtuisi.

Pyyhkityksi päätyneiden pelien avaimia olivat myyneet muun muassa kauppapaikat G2A ja Kinguin. Molemmat tahot ovat kertoneet maksaneensa asiakkailleen rahoja takaisin menetetyistä peleistä.

Lähde: Game Informer, IGN

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Hienosti tehty

Käyttäjän frozen kuva
frozen

taitaa olla tuola EA päässä jotain vikaa kun esim vähän aika sitten ihmisillä oli ongelmia luvattomien ostojen kanssa myös

http://answers.ea.com/t5/Origin/Unauthorized-charges-FIFA-15-Watch-Dogs-AC-Unity-AC-Black-Flag/td-p/4167133

http://answers.ea.com/t5/forums/searchpage/tab/message?filter=labels%2Clocation&location=forum-board%3AO-2&location=forum-board%3AO-2&q=Unauthorized+charges

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Jahas FC4 palautunut kokoelmaani....perkuta! oisin ehkä mielummin halunnutkin tuosta rahat takaisin, aika pettynyt koko peliin :(

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Ubille tuli kurat housuun. Oli kyllä ubilta todella surkeesti tehty, infon olisi pitänyt kulkea huomattavasti paremmin, esim: 1 vko aikaisemmin ilmoitella tiedotteella niille pelaajille joilla ko avaimia oli. Onneksi en ole enää itse ostellut ubin pelejä 3-5 vuoteen.

Käyttäjän Pohjalaanen kuva
Pohjalaanen

Itse en menettäny Far Cry 4:sta,vaikka ostinkin sen G2A.comista. Season Pass kyllä meni... Saa nähdä tuleeko takaisin. Ei ainakaan G2A ole rahoja palauttanut SP:tä, vaikka siitä viestiä lähetin. Tosin 5€ sinne tänne.

Käyttäjän Malone kuva
Malone

Taas hutkittiin ennenkun tutkittiin ja nyt perutaan päätöksiä. Mitätön vaikutus Ubille taloudellisesti tuo "luvattomien" pelien poisto, mut imago ja maine kärsi (taas) huomattavasti enemmän. Jotenkin on vaikea uskoa, miten surkeata näiden valtavia rahoja takovien suurien julkaisijoiden PR ja tiedotus on.

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma
Lainaus käyttäjältä Malone

Taas hutkittiin ennenkun tutkittiin ja nyt perutaan päätöksiä. Mitätön vaikutus Ubille taloudellisesti tuo "luvattomien" pelien poisto, mut imago ja maine kärsi (taas) huomattavasti enemmän. Jotenkin on vaikea uskoa, miten surkeata näiden valtavia rahoja takovien suurien julkaisijoiden PR ja tiedotus on.

Suurin munaus tässä tapauksessa on ollut tiedoitus. Vieläkin oudommaksi tilanteen tekee, kun päivä tapahtuneen jälkeen Ubisoftin nettisivut suljettiin. Sitä ennen valituksia oli sivuilla aivan järkyttävä määrä. Ubin nettisivuilla on vieläkin maininta "THE NEW UBISOFT.COM WEBSITE IS COMING SOON". Nyt sivut on ollut poissa käytöstä viikon verran, eikä ole mitään tiedoitusta tai vastausta kyselyihin. Tuosta nettisivu episodista tekee todella oudon, kun normaalisti nettisivujen käyttöönotto vie kohtuu vähän aikaa. Olettaen että uudet sivut on tehty valmiiksi kuntoon, jonka jälkeen vaihdetaan vanhat sivut uusiin. Totaalinen munaus ja itseäni tässä ärsyttää eniten, kun olen laittanut Far Cry 4 peliä koskevan tärkeän bugi ilmoituksen ja pyysin pikaista yhteydenottoa. Mitään vastausta en ole saanut. Huom laitoin tämän viestin jo pari viikkoa sitten ja uutta viestiä perään, kun tähänkään ei oltu vaivauduttu vastaamaan. Selailin muita palautteita ison kasan ja kaikki ihmettelivät, kun viesteihin ei oltu vastattu Ubisoftin toimesta yhtään mitään. Siis huom kyseessä ei ollut mitään foorumi keskusteluita vaan ihan asiakaspalveluun laitettuja viestejä.

Näin tämä firma hoitaa hommia. No enpä ole jatkossa tukemassa firmaa rahallisesti, vaikka kuinka hyvän pelin laittaisivat ulos. Sen verran päin sanonko mitä ovat hommat hoitaneet.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Täydellinen Ubisof boikotti, sen verran kakkaa tuli pelattua viime vuonna missä luki Ubisoft. Sitten vielä tämä, vaikka omat pelit säilyivätkin. En osta edes konsoleille tältä firmalta enää mitään, ainakaan ihan hetkeen.