Ubisoft-pomo: "Opimme läksymme Watch Dogsin grafiikkakohusta" / Uutiset / pelaaja.fi

Ubisoft-pomo: "Opimme läksymme Watch Dogsin grafiikkakohusta"

7.07.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
16
Ubisoft-pomo: "Opimme läksymme Watch Dogsin grafiikkakohusta"

Julkaisunsa aikaan odotettua kotikutoisemmalla ulkoasullaan kohauttaneen Watch Dogsin jälkimainingeista on opittu jotain.

Vuoden 2012 E3-messuilla hyvinkin kiillotetulta näyttänyt Watch Dogs aiheutti valmistuttuaan rankkoja pettymyksiä sitä odottaneille faneille. Lopputulos ei pärjännyt trailerimateriaalille grafiikkavertailuissa juuri millään saralla, ja pelin julkaisseen Ubisoftin uskottavuus sai kritiikkitulvan kourissa kovan kolauksen.

Brittilehti The Guardianin piinapenkkiin joutunut Ubisoft-pomo Yves Guillemot on tuoreessa haastattelussaan luvannut yhtiön oppineen läksynsä. Tämän kesän E3-messuilla Ubisoft ei nojannut illuusioihin, vaan kaikki yhtiön pelit pyörivät realistisilla tavoitekokoonpanoilla.

– Varmistimme, että pelaajat näkevät pelit juuri sellaisina kuin ne ovat. On valtava riski esitellä jotain, jota ei voi vielä pelata sille tarkoitetuilla koneilla - sen opimme Watch Dogsista, Guillemot kertoo.

Haastattelussa Guillemot myöntää Ubisoftin haukanneen Watch Dogsin kohdalla liian ison palan. Miehen mukaan monimutkaiset kokeilut saumattomasta moninpelistä älypuhelintukeen olivat liian kunnianhimoisia täysin uuden pelisarjan ensimmäiselle osalle. 

– Uuden sarjan debyytiksi täysin uudella alustalla Watch Dogs on mielestäni hyvälaatuinen. Ensiosat eivät ole koskaan täydellisiä, Guillemot puolustelee.

Lähde: The Guardian, VG247, PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

silti sama on tapahtunu jo divisionin kanssa >.<

Käyttäjän Hakli kuva
Hakli
Lainaus käyttäjältä frozen

silti sama on tapahtunu jo divisionin kanssa >.<

Haha! Jep. Veit sanat suustani =D

Käyttäjän Rainbow_Dazed kuva
Rainbow_Dazed

Miten se sanonta menikään: "you talk the talk, now walk the walk." Aika näyttää, nuUbisoft.

Käyttäjän erakko kuva
erakko
Lainaus käyttäjältä frozen

silti sama on tapahtunu jo divisionin kanssa >.<

Niin paitsi että Divisionista nähtiin pelikuvaa jo viime vuonna, jolloin ei vielä täysin tajuttu missä pelaajien prioriteetit oikeasti ovat. Typeryyttähän se on ollut kenen tahansa julkaisijan osalta pistää messuja varten nupit kaakkoon, mutta parempi se nyt on sitten tajuta virheensä kuin jatkaa "kohisuttavalla" linjalla. Vai olisiko mieluummin kohistu sitten vasta julkaisun aikoihin kun pelistä on jo maksettu?

Henkilökohtaisesti toivon vain että saavat jatkossa peleistään toimivia ja julkaisut onnistumaan. Grafiikoiden merkitystä vähättelemättä nämä aivan överiksi vedetyt kohut tuntuvat tyhjänpäiväisiltä vaikka ymmärrän toki miksi se joillekkin (PC-pelaajat) voi olla tärkeää.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

@erakko: Toisaalta, ilman näitä kohuja julkaisijat ja pelinkehittäjät demoaisivat jatkossakin näitä "taitelijan näkemyksiä" pelikuvina samalla kun web-sivuilla vilkkuu ennakkotilaus-mainokset.

En myöskään aivan allekirjoittaisi tuota, että olisivat ainoastaan PC-pelaajia, jotka olisivat kiinnostuneet graafisesta ulkoasusta. Sen verran on 1080@60, Uncharted 4, yms. keskustelua käyty konsoliväen keskuudessa viimeisen parin vuoden aikana ... :)

Käyttäjän Fortzon kuva
Fortzon

Jos väitätte oppineenne jotain, miksei se näkynyt Unityssa? :D
Pelkkää BS PR:ää nykyisin täynnä tuo ubisoft...

Käyttäjän mpp kuva
mpp

Minun puolesta saisivat lopettaa kokonaan ennakkohypen, sekä -markkinoinnin. Markkinointi, myynti, sekä videot vasta valmiista tuotteista. Itse koetan nykyään vältellä aina mahdollisimman paljon turhaa ennakko hypeä, ja videoita kiinnostavista peleistä, luen julkaisun jälkeen muutaman arvostelun ja päätän ostanko, näin tulee harvemmin pettymyksiä. Muutaman kerran halpaan menneenä olen lopettanut ennakko ja early access ostot kokonaan.

Käyttäjän Eutanaztia kuva
Eutanaztia

HUEHUEHUE kehtaavat vielä esittää partajeesuksia.. =D Jeesusteluahan tuo vaan on, ei ne mitään ole oppineet ja pre-order mainokset vaan lisääntyy. Odotan edelleen sitä että KAIKKI pelaajat tajuaa = EI ENNAKKOTILAUKSIA. Ainoastaan siten ne oppii tekemään ne pelit kunnolla loppuun ennenku pistävät markkinoille.

Käyttäjän erakko kuva
erakko
Lainaus käyttäjältä edqe

@erakko: Toisaalta, ilman näitä kohuja julkaisijat ja pelinkehittäjät demoaisivat jatkossakin näitä "taitelijan näkemyksiä" pelikuvina samalla kun web-sivuilla vilkkuu ennakkotilaus-mainokset.

En myöskään aivan allekirjoittaisi tuota, että olisivat ainoastaan PC-pelaajia, jotka olisivat kiinnostuneet graafisesta ulkoasusta. Sen verran on 1080@60, Uncharted 4, yms. keskustelua käyty konsoliväen keskuudessa viimeisen parin vuoden aikana ...

Noh, tämä on kyllä totta.

Lainaus käyttäjältä Fortzon

Jos väitätte oppineenne jotain, miksei se näkynyt Unityssa?

Koska Unity julkaistiin viime syksynä?

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä frozen

silti sama on tapahtunu jo divisionin kanssa >.<

Olin tulossa sanomaan samaa. Toisaalta The Diviosion on yhtä kaukaa asti hehkutettu peli jolloin ei vielä tiedetty kuinka heikkoja nämä konsolit tulevat olemaan, niin ymmärrän semisti. Mutta esim. Ghost Recon Wildlands ja For Honor kun alkavat näyttämään huonommilta, kun tämän vuoden E3:ssa niin sitten jäävät käpyyn.