Ubisoft on julkaissut kehittämänsä värisokeuden simulointityökalun yleiseen käyttöön edistääkseen pelien saavutettavuutta.
Chroma-niminen työkalu mahdollistaa värisokeuden kokemuksen jäljittelyn reaaliaikaisella suodattimella pelinäkymän päällä ilman vaikutusta pelin suorituskykyyn.
Työkalu on nyt vapaasti saatavilla GitHubissa avoimen lähdekoodin projektina, joten pelinkehittäjät voivat helposti tarkistaa, miltä heidän pelinsä näyttävät värisokeille pelaajille.
Arviolta 300 miljoonaa ihmistä elää jonkinlaisen värisokeuden kanssa. Kuitenkaan kaikki pelit eivät tarjoa siihen liittyviä saavutettavuusvaihtoehtoja.
Chroman kehitys alkoi vuonna 2021 Ubisoftin laadunvalvontatiimin projektina. Sittemmin työkalua on parannettu käyttämään Color Oracle -algoritmia, jonka avulla voidaan tarkasti simuloida erilaisia värisokeuden muotoja. Työkalu toimii sekä yhdellä että kahdella näytöllä ja sisältää muokkausvaihtoehtoja.
Ubisoftin saavutettavuusjohtajan David Tisserandin mukaan ”Chroma on osoittautunut erittäin tehokkaaksi työkaluksi Ubisoftin projekteissa”.
– Työkalu on mahdollistanut värisokeille pelaajille suunnatun saavutettavuuden arvioinnin nopeammin ja kattavammin kuin koskaan aiemmin. Koska uskomme, että saavutettavuus on matka, ei kilpailu, olemme innoissamme voidessamme jakaa Chroman koko pelialalle. Kutsumme kaikki hyödyntämään sitä, antamaan palautetta ja osallistumaan sen tulevaan kehittämiseen, Tisserand kertoo.
Ubisoftin laadunvalvonnan tuotepäällikkö Jawad Shakil toteaa, että työkalun toteuttamisen tavoitteena oli ”tehdä värisokeuden huomioimisesta luonnollinen osa pelien luovaa suunnittelu- ja testaamisprosessia”.
Shakil kertookin työkalun olevan tiimin ”ylpeydenaihe” ja ”mahdollistavan saavutettavuuden testaamisen tehokkaasti ja sujuvasti”.
Voit lukea lisää Chromasta työkalun nettisivulta.
Lähde: Eurogamer
Lue myös: Odotetusta The Outer Worlds 2 -avaruusroolipelistä julkaistiin reilu annos uutta pelikuvaa