Ubisoft siirtää painopistettään ilmaiseksi pelattaviin peleihin ja mobiilikokemuksiin / Uutiset / pelaaja.fi

Ubisoft siirtää painopistettään ilmaiseksi pelattaviin peleihin ja mobiilikokemuksiin

11.02.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
9
Ubisoft, AAA, Assassin's Creed, mobiilipeli, ilmaiseksi pelattava peli, f2p, free to play

Ubisoft on kertonut tulevaisuudensuunnitelmiaan viimeisimmän tuloskatsauksensa yhteydessä.

Ranskalainen pelijätti on kertonut sijoittajille siirtävänsä painopistettään isoista niin kutsutuista AAA-peleistä ilmaiseksi pelattavien pelien ja mobiilijulkaisujen suuntaan. Yhtiön talousjohtaja Fredertick Duguetin mukaan Ubisoft pidättäytyy vielä tulevan tilivuoden ajan mallissa, jossa yhtiö julkaisee 3-4 AAA-peliä vuoden aikana. Ubisoftin kerrotaan kuitenkin aloittavan siirtymän, jossa yhtiö vähentää riippuvuuttaan isoista nimikkeistä tukemalla uusia julkaisuja ilmaiseksi pelattavilla peleillä ja muilla premium-luokan kokemuksilla.

Ubisoftin vahvistettiin lisäksi työstävän edelleen useita aikaisemmin mainittuja pelejä. Duguet mainitsi yhtiön tulevista julkaisuista Far Cry 6:n, Rainbow Six Quarantinen, Skull & Bonesin, Riders Republicin, Prince of Persia: Sands of Timen sekä Roller Championsin. Lisäksi yhtiön Massive-studion tiedetään kehittävän esimerkiksi uutta Star Wars -peliä.

Lähde: IGN

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Kuullostaa pahalta. Free-to-play ja Mobile/Free-to-play on vähän kuin Mobydick kalastus, aina löytyy valkoisia valaita, jotka rahoittavat ja tuottavat riittävästi ainakin muutamalle isoimmalle kalastajalle. Käsittääkseni Activision-Blizzardin tuotoistakin hyvä osa tulee Candy Crushista. Jotkut näistä free-to-play tuotoksista ovat jopa ihan pelattavia, mutta suurin osa ei ole. Pahimpana on tietenkin tuo pay-to-win mekaniikka jne.

Mieluummin ottaisin vaikka A tai AA pelejä, pienempää maksua vastaan, kuin aina AAA pelejä, jotka ei välttämättä edes kiinnosta. Mutta kait sielä on nyt laskettu, että mikromaksuilla tienataan paljon enemmän kuiin myynnillä. Pahin skenaario on, että jos tämä suuntaus kannattaa meillä rupeaa olemaan yhä enemmän noita ilmaisia mirkopayment pelejä, perinteiset singleplayer kokemukset jää yhä harvinaisemmiksi.

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Enemmän downgradea, kuulostaa Ubisoftilta.

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Onkohan BG&E2 saanut viimein kirveestä :( Todella harmi jos näin. Maailma tuntui pirun mielenkiintoiselta.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis
Lainaus Paladin777

Mieluummin ottaisin vaikka A tai AA pelejä, pienempää maksua vastaan, kuin aina AAA pelejä, jotka ei välttämättä edes kiinnosta. Mutta kait sielä on nyt laskettu, että mikromaksuilla tienataan paljon enemmän kuiin myynnillä. Pahin skenaario on, että jos tämä suuntaus kannattaa meillä rupeaa olemaan yhä enemmän noita ilmaisia mirkopayment pelejä, perinteiset singleplayer kokemukset jää yhä harvinaisemmiksi.

Mobiilipelit on halvempia ja nopeampia tehdä kuin isot AAA:t ja tuottavat absoluuttisestikin enemmän rahaa kun valaat alkaa syöltämään rahaa gachapulleihin.

Ei ihmekkään että peliyhtiöt tunkee tuolle markkinalle.

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill

Paskaaaaa!!!!

Käyttäjän Luffymcankka kuva
Luffymcankka

Mulle Ubisoftista tulee vieläkin ensimmäisenä mieleen Rayman ja Beyond Good & Evil. Hassuahan tämä on, varsinkin kun edellisestä ei mobiili-Raymanista on kohta 8 vuotta ja B&E2 tulee ehkä joskus tai sitten ei. Kaiken ei tarvitse olla AAA, on ok tehdä välillä jotain pienempää joka ei ole mobiili ja/tai free to play.

Käyttäjän renebauman kuva
renebauman

En tykkää. Itse olen viihtynyt suht hyvin Ubisoftin isojen pelien parissa..

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

En tykkää uutta Far Cry 6 peliä en ainakaan osta Far Cry 5 jäi multa pahasti kesken siihen loppu mun toimintapeli innostus kokonaan :(

Käyttäjän Erkki-Einari kuva
Erkki-Einari

En yhtään ihmettele, että indie/pientuottaja pelien kysyntä on kasvanut räjähdysmäisesti, kun isoilta studioilta tulee ainoastaan kumileimasin-pelejä vuodesta toiseen ja nyt keskitytään ilmaispeli alustaan, joissa rahastusmalli on enemmän ja vähän enemmän riistoa.

Onneksi vanhoja, pelaamattomia pelejä riittää ja nykyisissäkin on suurimmassa osassa hyvin uudelleen pelattavuutta. Kysyntää on varmasti, joten Ubisoftin poistuminen antaa vain tilaa paremmille peleille tulevaisuudessa.

Nostoja