Ubisoft suuttui Assassin's Creedin arvosteluista / Uutiset / pelaaja.fi

Ubisoft suuttui Assassin's Creedin arvosteluista

11.12.2008 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
50

Ubisoftin talouskonferensissa puhunut Alain Martinezin mukaan yhtiön usko peliarvostelujen voimaan on horjunut viime vuonna julkaistun Assassin's Creedin jälkeen.

Hänen mukaansa pelin parissa työskennelleet olivat sangen epätoivoisia Assassin's Creedin saadessa arvosteluissa keskimäärin 82 pisteen arvosanoja. Pelin myyntilukemat kapusivat kuitenkin neljässä viikossa yli 2,5 miljoonaan.

Tämänkaltaiset tapaukset ovat saaneet Ubisoftin kyseenalaistamaan arvosanojen ja pelimyyntien välistä yhteyttä. Esimerkiksi täysin päinvastainen tilanne koettiin Prince of Persia: The Sands of Timen kohdalla. Peli sai keskimäärin 92 pisteen arvosanoja, mutta kokonaismyynti jäi kahteen miljoonaan.

Lähde: Gamasutra

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

on se kumma assain creed on niin hyvä peli mutta 82 on hyvä

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

ööö, jottai uutta?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

öö , miks tää uutinen tulee vuosi pelin julkasun jälkeen ? SALALIITTO . AC2 tulossa . SANOKAA PÄIVÄMÄÄRÄ JA KELLON AIKA .

BTW : BOKSI ON PARAS

Käyttäjän illosipuli kuva
illosipuli

Jaa-a. Itse olen sitä mieltä, ettei pidä lähtökohtaisesti olettaa, että pelimyynnit ovat täysin yksissä arvioiden kanssa. Toki arvosteluilla on vaikutusta, mutta ei hyviä arvosanoja saanut peli välttämättä myy miljoonia.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ehdottomasti yks kovimmista peleistä tällä sukupolvella. Itse pidin paljon ja toivon jatko-osaa.

Käyttäjän Reventon kuva
Reventon

Pakko yhtyä Ubiin ja myöntää että en itsekään osaa luottaa arvosteluihin. Jos Far Cry 2 saa ysejä ja itse peli on melko huono, niin se kertoo jotain arvostelujen laadusta. Onneksi on rakas Pelajalehti, joka kertoo absoluuttisen totuuden <3
Assassin's Creediä ja Prince of Persiaa vertaillessa en usko että numeron heitto hirveästi vaikuttaa myynteihin, vaan ennemminkin hype ja se että ylipäätään kiinostaako Pelaajia pelata peliä X. AC:ta hehkutettiin melko paljon, mutte PoP ei tuntunut saavan minkäänlaista huomiota...

Käyttäjän RavenEater kuva
RavenEater

Sinänsä ei tuolla arvosanalla ole myyntilukuihin niin suurta merkitystä, ellei iha roskasta puhuta. Esimerkiksi jos peli näyttää hyvältä ennen julkaisua, nii porukat alkaavat odottaa sitä, ja sitten ostavat vaikkei niin hyvä olisikaan.
Sitäpaitsi ainakin minusta 82/100p on ihan hyvin...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hyvä peli myy, huonot pelit jäävät hyllyyn. Ei siinä ole mitään sen ihmeellisempää.

Käyttäjän Monco Carser kuva
Monco Carser

Nyt he sen vasta tajusivat! Ehkä se on tuottavampaa kuunnella pelaajien kommentteja pelistä kuin tehdä siitä arvostelumenestys ;)

Ass Creedin suhteen arvostelu ongelman kyllä ymmärtääkin. Upea peli, mutta käy niin samperin itseään toistavaksi. (Itsellä hyllyssä kesken, odottaa energiaa jatkaa)

Käyttäjän GameAddict kuva
GameAddict

Jos peli toistaa itseään, niin totta kai sillä on vaikutusta arvosanaan. Eivät voi syyttää kuin itseään.