Ubisoft syyttää Skypeä ja Discordia peliensä suorituskykyongelmista – tarjoaa ratkaisuksi ohjelmistojen poistamista käytöstä / Uutiset / pelaaja.fi

Ubisoft syyttää Skypeä ja Discordia peliensä suorituskykyongelmista – tarjoaa ratkaisuksi ohjelmistojen poistamista käytöstä

26.10.2021 // Kirjoittanut: Tarja Porkka-Kontturi
14
Far Cry 6, Ubisoft

Ubisoft syyttää Microsoftin palveluja ja kolmannen osapuolen ohjelmistoja siitä, että ne ovat mahdollisesti aiheuttaneet suorituskykyongelmia studion peleissä.

Ubisoftin peleissä on ollut ongelmia etenkin pc:llä. Assassin's Creed Valhallan suhteen on raportoitu suorituskykyongelmia niin pc:llä kuin konsoleillakin ja viimeisimmissä Far Cry -peleissä on kohdattu niin ikään joitain ongelmia.

Pelitalo on taas painottanut Twitterissä, että suorituskykyongelmista voi potentiaalisesti syyttää tiettyjä taustalla pyöriviä ohjelmia, kuten Skypeä, MSI Afterburneria ja Discordia. Ubisoft tarjoaa ratkaisua jakamalla luetteloa mahdollisesti haitallisista ohjelmista ja neuvomalla, miten ne voidaan poistaa käytöstä.

Kaikki ohjelmistot, jotka Ubisoftin mukaan todennäköisesti häiritsevät Ubisoft-pelejä:

  • Overwolf
  • MSI Afterburner, Riva Tuner
  • BitTorrent, uTorrent
  • Razer Synapse, SteelSeries Engine
  • OBS, XSplit Gamecaster
  • f.lux, Nexus Launcher
  • Hamachi
  • Skype
  • Vmware
  • Discord, TeamSpeak

Lähde: Ubisoft (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill

Viimeisimmän päivityksen myötä multa hävis tärinät valhallasta(ps5). Varmaan kohta syyttävät siitäkin kuluttajaa. Hyvin menee..

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Kuulostaa aivan siltä kuin anti-piracy ohjelmisto olisi vähän liian innokas.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Normaalia ubisoftia...kun tulee ongelmia niin muissa syy.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Onhan se mahdollista, että taustaohjelmat aiheuttaa ongelmia pelien kanssa, mutta ei se Ubisoftia täysin vastuusta vapauta. Esim. Discord on tätä nykyä niin yleinen ohjelma, että jos pelien yhteensopivuutta sen kanssa ei ole mitenkään testattu, niin voi sitä jo ihan viaksi kutsua.

On tietysti mahdollista sekin, että Ubisoftin tukeen on tullut lähiaikoina paljon tikettejä, joissa käyttäjän kone on ollut vain täysin tukossa keskenään törmäilevistä taustaprosesseista ja sitten heille valitetaan kun pelit ei toimi.

Käyttäjän Masa kuva
Masa

Malware Denuvo on jostain syystä jäänyt listasta. Kaikki Ubin pelit toimii paremmin iman sitä, eli eiköhän vika ole ihan siinä.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Masa

Malware Denuvo on jostain syystä jäänyt listasta. Kaikki Ubin pelit toimii paremmin iman sitä, eli eiköhän vika ole ihan siinä.

Tuli minullekin nyt jälkikäteen mieleen, että mitähän DRM:ää Ubin uudet pelit käyttää. Nämä viritelmistä tunnetusti on usein enemmän haittaa kuin hyötyä, joten en ihmettelisi, jos tämä olisi se perimmäinen syy.

Käyttäjien pitäisi sulkea kaikki taustaohjelmat, jotta heidän epämääräiset DRM-kikkareet jaksaisi pyöriä.

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Ennemmin unistalloisin Ubisoftin softan kuin tuossa listalla olevia.

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Kyllä Bugisoftissa itsessään on ne ongelmat aika varmasti. Itsellä hävisi äänet ja tärinät FC6:ssa PS5:llä (sain tosin fixattua sen lataamalla eri kielisen äänipaketin ja sitten poistamalla englannin ja lataamalla sen sitten uusiksi) ja välillä viholliset spawnaa ihan miten sattuu esim. saattaa olla kävelemässä tiellä ja lähellä on auto niin se vihollinen saattaakin yhenäkin teleportata auton kyytiin. Ja itse en käytä Discordia enkä Skypeä, joten ongelmat tuskin johtuu niistä 🤔😅

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Cyberpunk 2077 suorituskyky GFN kautta oli varsin hyvä vaikka kaikki nupit olivat kaakossa ja tämä oli pelin julkaisussa jolloin särmiä ei ollut hiottu vielä ollenkaan. Death Stranding toimi myös varsin mallikkaasti. Sitten tuli Ubin pelien vuoro. Unity pyöri muuten mallikkaasti, mutta itse peli oli vieläkin tolkuttoman buginen. Syndicaten bugit jäivät pääosin lisäosien riemuksi, mutta suorituskyky tökki hiukan joskaan ei mitään äärimmäistä. Origin tökki paikoin erittäin pahasti ja Odyssey oli yhtä helvettiä. Toki ongelmat voivat johtua ruuhkasta GFN-servereillä (ai ole asiantuntemusta kuinka homma toimii striimauksessa, joten en tiedä varmaksi), mutta ongelmat kasaantuivat juuri Ubin peleihin. Kaikki sai kuitenkin pelattua läpi, sen verran pelit suostuivat toimimaan.

Tietysti nuo olivat hiukan vanhempia pelejä, mutta Syndicatesta alkoivat AC ongelmat jotka kasvoivat peli peliltä. Osittain ongelmien takia katkaisin AC maratonin ja Valhalla on vielä kokematta.

Käyttäjän CarbonarA kuva
CarbonarA
Lainaus kokkobill

Viimeisimmän päivityksen myötä multa hävis tärinät valhallasta(ps5). Varmaan kohta syyttävät siitäkin kuluttajaa. Hyvin menee..

Viimeisimmän päivityksen (viime torstai) myötä For Honor lakkasi toimimasta KAIKILTA käyttäjiltä, jotka vielä käyttää Windows seiskaa.