Ubisoft-työntekijät järjestävät ulosmarssin tällä viikolla, työntekijäjärjestöt vahvistavat / Uutiset / pelaaja.fi

Ubisoft-työntekijät järjestävät ulosmarssin tällä viikolla, työntekijäjärjestöt vahvistavat

25.01.2023 // Kirjoittanut: Toimitus
1

Ubisoftin työntekijät käyvät työtaisteluun tällä viikolla.

Kaksi peliyhtiön työntekijöitä edustavaa työmarkkinajärjestöä on vahvistanut järjestävänsä ulosmarssin tänä perjantaina. Viime viikolla ulosmarssiaikeensa paljastanut teknologiatyöntekijöiden liitto Solidaires Informatique on saanut seuraa pelinkehittäjiä edustavasta STJV:stä.

Ulosmarssi on määrä järjestää Ubisoftin Pariisin toimistolla. Ulosmarssilla työntekijäjärjestöt pyrkivät edistämään esimerkiksi palkankorotuksia yhtiön työntekijöille. Järjestöjen mukaan Ubisoftin työntekijöiden palkkakehitys on jäänyt jälkeen inflaatiosta. Viime viikolla Solidaires Informatiques kertoi tavoittelevansa yhtiöltä lisäksi nelipäiväistä työviikkoa sekä sitoutumista piiloirtisanomisten välttämiseen.

Ulosmarssin taustalla ovat ainakin osin yhtiön toimitusjohtaja Yves Guillemotin kommentit. Guillemotin katsotaan Ubisoftin osavuosikatsauksen yhteydessä antamissaan kommenteissa sälyttäneen vastuuta yhtiön suunnan kääntämisestä työntekijöille. Guillemot esittikin myöhemmin anteeksipyynnön kommenteistaan yhtiön työntekijöille järjestetyssä tilaisuudessa.

Lähde: Libération

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Sampura kuva
Sampura

Tällä menolla ubisoft joutuu konkurssiin. Kumma kun ei saada työntekijöitä kuriin! Sen verran paskaa ubisoft tuonu et hyvä vaan että pomot näyttäävät et jos ei rupea työt onnistumaan ni saavat lähteä, tottakai myös pomoja voi syyttää että huonosti ovat työt tehneet mut ei kaikki voi myöskään yhtä ihmistä syyttää. Ubisoft tartteis ammattilaisia vetämään peliprojekteja että tulee valmista