Ubisoft uskoo suoratoiston korvaavan konsolit suhteellisen pian / Uutiset / pelaaja.fi

Ubisoft uskoo suoratoiston korvaavan konsolit suhteellisen pian

15.05.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
17
Ubisoft uskoo suoratoiston korvaavan konsolit suhteellisen pian

Ubisoft uskoo perinteisten kotikonsolien tarun päättyvän seuraavaan sukupolveen.

Yhtiön taannoisessa talouskatsauskonferenssissa toimitusjohtaja Yves Guillemot kertoi uskovansa suoratoiston korvaavan tavanomaiset konsolit lähitulevaisuudessa. Nykypäivän teknologia ei miehen mukaan kuitenkaan ole vielä aivan kypsä valtavirtakäyttöön, joten murroskautta joudutaan odottelemaan vielä hetken aikaa.

– Me uskomme suoratoistoon, mutta se vaatii paljon kaistaa. Uskomme sen suosion kasvavan, mutta se tulee viemään aikaa, Guillemot pohti.

Guillemot ennusti puheessaan ennusti markkinoille saapuvan vielä yhden konsolisukupolven. Huhuja Microsoftin ja Sonyn välimallin konsoleista mies ei voinut kommentoida, mutta hän ei ilmeisesti usko nykyisen sukupolven jäävän vielä olohuoneraudan viimeiseksi.

– Uusista konsoleista ei ole virallista tietoa, joten uskon meidän näkevän vielä yhden kokonaisen konsolisyklin ennen suoratoistokautta. Siirtymä edellisestä sukupolvesta tähän oli hyvin sujuva, joten emme näe sitä ongelmana - se on pikemminkin tapa puhaltaa eloa markkinoihin, Guillemot totesi.

Lähde: GameSpot, DualShockers

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Core kuva
Core

Vaatii kyllä joo kaistaa, mutta sitäkin enemmän alhaista pingiä. Kaista ei ole oikeastaan edes mikään todellinen ongelma sivistyneissä maissa. Sitä saa kun maksaa. Tarpeeksi hyvää yhteyttä muuten saa kyllä hakea, jossa ei olisi mitään huomattavaa viivettä. Joissain peleissä pieni viive ei olisi ehkä ongelma, mutta jossain nopeatempoisissa shoottereissa nämä core-pelaajat valittavat jo siitäkin, kun peliruudun viive on yli 5ms. Mulla on ihan jees kiinteä yhteys, speedtest.net tarjosi kotimaiselle palvelimelle 12ms, joka nyt ei varmaan ole ihan kärkitulos, mutta eiköhän kuitenkin kuvaa ihan OK:sti suht ideaalitilannetta mitä mulla saattais olla suoratoistettaessa johki ulkomaalaselle palvelimelle.

Ja se on moneen peliin ihan liikaa suoratoistettaessa. Client-server välissä on vielä tapoja pärjätä paljon isommallakin pingillä, mut mitäs sit kun edes se sun kamera ei liiku reaaliajassa sun näytöllä? Itse en näe kyllä suoratoiston tulevan valtavirraksi pelimaailmassa.

Käyttäjän RedJimi kuva
RedJimi

Kyllähän tuo horisontissa häämöttää. Jos konsoli on pelkkä verkko- ja näyttörauta, johon saa pari usb-ohjainta kiinni, niin laite on yllättävän halpa valmistaa. Rahaa pitääkin sit ehkä käyttää kaiken maailman höpölöpövaltioiden höpölöpöinternet-palveluntarjoajien lahjomiseen, että ne saadaa myymään "Konsoli-laajakaistaa", jossa ostetaan matalan pingin palvelua.
Yleisesti voidaan ajatella, että toimintamallit menevät sinne, missä raha on. Konsolipelaajat ostavat yleensä helppoutta, joten kyllä sellaiset Elisa/Xbox- ja Sonera/PS-kytkypaketit varmaan vielä joskus nähdään.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Joo ei todellakaan ole mikään lähitulevaisuuden juttu. Ainakin yleisö tulee olemaan paljon pienempi jos tuodaan tuollaiset konsolit ulos. Ei vain yksinkertaisesti tule olemaan tekniikan ja halun osalta samaa määrää hommaan lähteviä. Ehkä sitten joskus kun mennään kunnolla ajassa eteenpäin mutta ei niin pian mitä tämän uutisen hemmon sanomisista voisi päätellä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Sitten kun striimaminen on ainut vaihtoehto, niin lopetan uusien pelien pelaamisen. Onneksi on enemmän vanhoja pelaamatta kuin koskaan ehtii pelaamaan.

Käyttäjän Turzka kuva
Turzka

Suoratoistolla pelaaminen? Ei muuta mielipidettä kuin hyi helvetti

Käyttäjän Am To Us kuva
Am To Us

Jotenkin vaikea ymmärtää tällaista näkemystä. Ennen kuin PS4 ja Xbox One tuli markkinoille, ajateltiin että ko. konsolit floppaa, koska eivät sovi enää nykyajan menoon. Kuitenkin hyvin menestyneet molemmat kapistukset, joten mitä tässä nyt taas ruvetaan rutisemaan "tarpeellisesta" muutoksesta? Olenko mä nyt sitten konsoli konservatisti? :D Vielä 30 -vuodenkin päästä pelaan uskollisella retro PS4:llani ja puhisen partaani tätä nykyajan meininkiä kun kaikki pitää striimata.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä snaketus

Sitten kun striimaminen on ainut vaihtoehto, niin lopetan uusien pelien pelaamisen. Onneksi on enemmän vanhoja pelaamatta kuin koskaan ehtii pelaamaan.

Sama juttu. En kyllä ala maksamaan senttiäkään mistään suoratoisto pelleilystä.

Käyttäjän Celoril kuva
Celoril

Itse uskon, että tämä voi hyvinkin olla täällä, kun vuodet vaihtuvat tuonne 2020 alkuiseksi. Suoratoisto on vallannut jo musiikin, televisio ja elokuvat ovat menossa vauhdilla samaan suuntaan. En näe, että miksi pelaaminen olisi erillinen saareke tässä kehityksessä.

Käyttäjän Kansalainen kuva
Kansalainen
Lainaus käyttäjältä snaketus

Sitten kun striimaminen on ainut vaihtoehto, niin lopetan uusien pelien pelaamisen.

Laitetaan korvan taakse.

Ei ehkä viiden, mutta jo viidentoista vuoden päästä tilanne voi olla täysin eri. Kybersotaan kehitellyistä huippunopeista uuden teknologian tiedonsiirrosta tulee uusi stantardi vuonna 2026. Vuonna 2031 Apple julkaisee maailmanlaajuisesti iGame -palvelun, joka toimii 0,1ms viiveellä ympäri aurinkokuntamme.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Vaikea uskoa tätä, ei se mahdotonta ole, en vain pidä sitä todennäköisenä. Olen melko varma, että se alue, jolle tarpeeksi hyvä nettiyhteys pystyttäisiin saamaan kohtuu hintaan suoratoistopelaamista varten on huomattavasti pienempi kuin se alue, jolle konsolit ovat tuossa vaiheessa levinneet. Voi olla, että suoratoistopelaamisesta tulee joskus vaihtoehto konsoleille, mutta tuskinpa pystyvät koskaan korvaamaan kokonaan.

Tulikin mieleen, eikös joku taho kumautellut konsolien kuolinkelloja samalla argumentilla jo konsolisykli takaperin, väittäen, että tämän sukupolven konsolit pystyvät pelkästään striimaamaan...? (Lähdettä en tälle muista, joten saatan kuvitella omiani, mikä ei olisi mitään uutta)