Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemot pyysi anteeksi työpaikkahäirintää / Uutiset / pelaaja.fi

Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemot pyysi anteeksi työpaikkahäirintää

11.09.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
3
Ubisoft, Yves Guillemot, Tom Clancy's Elite Squad, Black Lives Matter, häirintä, ahdistelu

Pelijätti Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemot on pyytänyt anteeksi yhtiön tänä vuonna aiheuttamia kohuja.

Ubisoft Forward -tilaisuuden alla julkaistulla videolla esiintynyt Guillemot pyysi anteeksi yhtiössä ilmennyttä työpaikkahäirintää ja kertoi Ubisoftin ryhtyneen toimenpiteisiin tilanteen parantamiseksi. Hän kertoo yhtiön paitsi poistaneen tai rankaisseen arvoja ja toimintaohjeita rikkoneita henkilöitä, myös panostaneen mahdollisuuksien luomiseen aliedustetuille ryhmille.

Häirintäkohun ohella Guillemot pyysi anteeksi myös Black Lives Matter -liikkeen tunnukseksi muodostuneen nyrkkisymbolin käyttöä Tom Clancy's Elite Squad -mobiilipelin salaliittoteorioista muistuttavan vihollisryhmän tunnuksena.

– Tuomitsemme kaikki, jotka käyttävät pelejämme vihan välikappaleena, Guillemot kommentoi.

Guillemotin videon mukaan hän aikoo jatkaa toimitusjohtajana kohuista huolimatta.

– Olen täysin sitoutunut johtamaan muutosta Ubisoftissa ja varmistamaan, että toimimme ydinarvojemme mukaisesti yhtiössä, alalla, yhteisössä ja peleissämme.

Lähde: PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän N0b0 kuva
N0b0

Hienoa että puhuu asiasta julkisesti, mutta loppujen lopuksi teot ratkaisevat. Jotain olen kuullut että porukkaa jotka eivät osaa käyttäytyä on potkittu pihalle. Katsotaan miten asia etenee.

Käyttäjän Ananaz kuva
Ananaz

"Olemme todella pahoillamme, että nämä tapaukset jotka ovat olleet meillä sisäisesti tiedossa ja joiden olemme antaneet jatkua jo vuosia, ovat nyt tulleet julkisuuteen. Hyvin, hyvin pahoillamme!"

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster
Lainaus Ananaz

"Olemme todella pahoillamme, että nämä tapaukset jotka ovat olleet meillä sisäisesti tiedossa ja joiden olemme antaneet jatkua jo vuosia, ovat nyt tulleet julkisuuteen. Hyvin, hyvin pahoillamme!"

Aamen.
"Ajan säästöllisistä syistä" julkaisemme tämän videon erikseen ja juuri ennen pelijulkistuksia jotta kukaan ei enää kiinitä huomiota tähän videoon vartin kuluttua.