Uncharted-elokuvaohjaaja vahvisti työskentelevänsä Jak & Daxter -sovituksen parissa / Uutiset / pelaaja.fi

Uncharted-elokuvaohjaaja vahvisti työskentelevänsä Jak & Daxter -sovituksen parissa

13.02.2022 // Kirjoittanut: Niko Lähteenmäki
3

Ensi viikolla elokuvateattereihin ilmestyvän Uncharted-elokuvan ohjaaja Ruben Fleischer paljasti työskentelevänsä Sonyn konsoleilta tutun Jak & Daxter -sovituksen parissa.

– Työstän tällä hetkellä PlayStationille versiota Jak & Daxterista, joka olisi todella mahtavaa herättää henkiin, Fleischer totesi Digital Trendsin haastattelussa. Toistaiseksi ei ole siis tiedossa, onko kyseessä elokuva vai tv-sarja, sillä Sony ei ole vielä virallisesti julkistanut projektia.

Jak & Daxter -sovitusta on yritetty työstää aiemminkin, sillä vuonna 2013 Blockade Entertainmentin oli tarkoitus luoda animaatio niin edellä mainitusta karvakaksikosta kuin Sonyn Sly Cooperistakin, joskin kumpikaan ei lopulta realisoitunut.

Naughty Dogin tasohyppelysarja Jak & Daxter sai alkunsa PlayStation 2:lla vuonna 2001. Amerikkalaisstudio teki konsolille kaikkiaan kolme tasoloikkaa ja yhden autopelin, joista viimeinen nähtiin vuonna 2005 ja joka totteli nimeä Jak X: Combat Racing.

High Impact Gamesin työstämä neljäs hyppelypeli Lost Frontier (lokalisoituna Kadonnut Maailma) nähtiin PlayStation 2:n lisäksi PSP:llä vuonna 2009, joskin arvostelumenestys jäi laihaksi. Naughty Dog yritti startata uuden Jak-pelin kehitystä vielä samana vuonna, mutta projekti peruttiin, Uusia osia ei ole sen koommin nähty, mutta alkuperäistä trilogiaa voi pelata esimerkiksi PlayStation 4:llä.

Lähde: Digital Trends

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

jak 4sta on saanut odotaa jo pitkää mulla ei oo mitää toivoa sarjalle enää
vaika ne tekis uuden jakin.
minkälainen nyky sony ja naughty dog on nii tulee olemaan suurin pettymys

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Olihan siitä Sly-elokuvasta/tv-sarjastakin aikoinaan puhetta ja peräti trailerikin, mutta mitään sen konkreettisempaa ei olekaan sitten julkaistu vuosikausiin. Samaten tuo Uncharted-elokuvakin oli jumissa, mitä, sen 14 vuotta kehityshelvetissä, kutakuinkin?

Siihen nimeen en ole vielä erityisen täpinöissäni tästä uutisesta, vaikka ajatus Jak-elokuvasta/tv-sarjasta on kutkuttava. Alkuperäisessä pelitrilogiassa onkin aika reippaasti juonellisia ristiriitoja sekä juoniaukkoja, kun Naughty Dogin porukka lätki aina vaan uutta tavaraa entisen päälle miettimättä yhtään sen tarkemmin, miten hyvin se uusi kama edes natsasi edellisen pelin juonen kanssa (enkä tarkoita tällä nyt Jak 2:n synkkyyttä ykköseen verrattuna). Mikäli tämä projekti siis ikinä toteutuu, sillä on mahdollisuus tarjota yhtenäisempi ja siten parempi tulkinta Jak-pelien juonesta kuin itse peleissä aikoinaan. Edellyttäen siis, että projekti ei päädy noudattamaan lähdemateriaaliaan liian orjallisesti.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Mielestäni Jak-sarjan parasta ennen -päivämäärä on jo aikoja sitten mennyt. Jak & Daxter on omia suosikkejani, mutta Jak II:n tyylimuutos sekä maailma on tehnyt pelisarjasta legendan. Jos kuitenkaan Jak-sarjaa ei kunnolla rebootata (vaikka muiden kuin Naughty Dogin toimesta), niin en usko, että jaksaisin katsoa siitä tehtyä elokuvaa tai sarjaa.