Unchartedin luova voima Amy Hennig jätti Naughty Dogin / Uutiset / pelaaja.fi

Unchartedin luova voima Amy Hennig jätti Naughty Dogin

7.03.2014 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
8

Päivitys (7.3.2014, kello 13:16):

Naughty Dogin johtajat Evan Wells ja Christophe Balestra ovat kommentoineet Amy Hennigin lähtöä. Kaksikko kumoaa virallisessa lausunnossaan raportit, joiden mukaan Hennig olisi painostettu ulos studiolta Neil Druckmannin ja Bruce Straleyn toimesta, ja ottaa vastuuta omille harteilleen.

- Näemme tarpeellisena oikaista epäammattimaiset virheelliset raportit, joita verkossa levitettiin ilmoituksen yhteydessä. Bruce Straley ja Neil Druckmann eivät olleet osallisina tapahtuneeseen. On järkyttävää, että lukuiset uutiset linkittivät näihin samoihin kivuliaisiin syytöksiin. Naughty Dogin johtajina me olemme vastuussa kaikista studion toimista, Wells ja Balestra kirjoittavat.

Kaksikon mukaan he eivät yleensä vastaa tai oikaise Naughty Dogin sisäisiä asioita koskevia huhuja ja spekulaatioita, mutta tällä kertaa kyse on studion Druckmannin ja Straleyn henkilökohtaisesta maineesta.

- Aiheesta ei ole muuta sanottavaa. Nyt palaamme tekemään asioita, joihin meidän tulisi keskittyä - pelien tekemiseen, kaksikko päättää.

Alkuperäinen uutinen:

Uncharted-sarjan luova ohjaaja ja käsikirjoittaja Amy Hennig on poistunut Naughty Dogin muonavahvuudesta. Studion omistavan Sonyn virallinen lausunto vahvistaa lähdön, ja samalla kiittää Hennigiä merkittävistä saavutuksistaan pelialalla ja Naughty Dogin riveissä.

Sony myös vahvistaa, ettei Hennigin lähtö vaikuta PlayStation 4:lle kehitteillä olevan neljännen Uncharted-seikkailun kehitysaikatauluun. Tähän asti Hennig oli virallisesti kiinnitettynä kyseiseen projektiin, jonka olemassaolo paljastettin PlayStation 4:n Yhdysvaltain julkaisupäivänä.

Pelisivusto IGN:n epävirallisempien raporttien ja "luotettavien lähteiden" mukaan Hennigin lähdön taustalla olisi enemmän draamaa kuin virallinen lausunto antaisi ymmärtää. Niiden mukaan Hennig olisi pakotettu ulos Sonyn luottostudiolta sen toisen suurpelin The Last of Usin luovan ohjaajan Neil Druckmannin ja peliohjaaja Bruce Straleyn toimesta.

Samaisten lähteiden mukaan on todennäköistä, että Unchartedin vetovastuu siirtyisi tapahtuneen myötä Druckmannille ja Straleylle.

Hennig on pelialan pitkän linjan veteraani, jonka pelihistoriaan lukeutuu muun muassa Legacy of Kain -sarja. Naughty Dogilla hän puhalsi hengen sekä Jak & Daxter- että Uncharted-sarjoihin, joista viimeistään jälkimmäisen myötä Hennig nousi yhdeksi pelialan tunnistettavimmiksi nimiksi.

Hennig tai Naughty Dog itse eivät toistaiseksi ole kommentoineet tapahtunutta.

Lähde: Naughty Dog // IGN

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Lordo kuva
Lordo

No jos huhut pitää paikkansa niin ei ainakaan huonot uudet vetäjät tule tilalle. :) Tuntuu vähän kyllä, että eroa halutaan vähän taas väritellä mediassa.

Käyttäjän vjellu kuva
vjellu

Pyritään saada jokainen valkoritari ja kellari-feministi kaivautumaan ulos pimeydestä.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Eiiii!

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

En nyt ihan purematta niele noita huhuja myrsyisästä lähdöstä. Jos nyt pelimediaa on uskominen, niin alalla kukaan ei koskaan eroa normaaleista henkilökohtaisista syistä, vaan aina siellä taustalla on olevinaan joku "salattu draama", joista kuitenkin aika harvoin saadaan koskaan sen tarkempaa tietoa. Taiteellisella alalla varmasti ristiriitoja eri luovien tahojen kanssa on aina, mutta se ei välttämättä tarkoita, että ne ristiriidat olisivat suoraan tai edes välillisesti eroon johtaneet. Menisi jo melkoiseksi lastentarhatouhuksi.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Toivottavasti ei sitten pelien laatu kärsi jatkossa. Sääli jos meni heillä sukset ristiin, mutta sitä näköjään tuppaa tapahtumaan paljonkin luovalla alalla.

Käyttäjän kikii kuva
kikii

http://www.naughtydog.com/site/post/statement_from_the_co_presidents1/

Käyttäjän Turzka kuva
Turzka

Ensin insomniac games menettää otteensa ja nyt naughty dog.

voi voi voi

Käyttäjän Lykos kuva
Lykos

Nuo viralliset lausunnot nyt yleensä ovat ihan yhtä tyhjän kanssa. Ei syyllinen osapuoli nyt ainakaan myönnä, että olisivat mitään väärin tehneet. Totuutta tuskin saamme koskaan tietää. Mikäli huhuilla on jotain totuuspohjaa, eiköhän Hennigille tarjottu sen verran isoa kultaista kädenpuristusta, että tämäkin pysyy hiljaa.