Unityn toimitusjohtaja pyysi anteeksi solvattuaan kehittäjiä "v***n idiooteiksi" / Uutiset / pelaaja.fi

Unityn toimitusjohtaja pyysi anteeksi solvattuaan kehittäjiä "v***n idiooteiksi"

18.07.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
4

Teknologiayhtiö Unityn toimitusjohtaja John Riccitiello on joutunut pyytämään anteeksi möläyttelyään äskettäin antamassaan haastattelussa.

Riccitiello herätti viime viikolla roppakaupalla kritiikkiä solvattuaan pelinkehittäjiä PocketGamer.biz-sivuston haastattelussa. Riccitiello otti haastattelussa kantaa pelinkehittäjiin, jotka eivät ole kiinnostuneita huomioimaan monetisointia jo pelin kehityksen alkuvaiheissa, eikä hän säästellyt sanojaan mielipiteensä ilmaisemisessa.

– He ovat kauneimpia, puhtaimpia ja loistavia ihmisiä. He ovat myös vitun idiootteja, Riccitiello lausui.

Unity-pestin ohella EA:n entisenä toimitusjohtajana tunnetun Riccitiellon kommentit otettiin odotetusti vastaan tyrmistyneenä pelinkehittäjäyhteisössä.  Riccitiello sivuutti asian ensin pikaisella anteeksipyynnöllä ja toteamalla sanojensa irrotetun asiayhteydestä, mutta julkaisi myöhemmin pidemmän anteeksipyynnön kehittäjille.

Anteeksipyynnössään Riccitiello kertoo kunnioittavansa pelinkehittäjiä, kehittivät he pelejä sitten taiteen tai rahan vuoksi. Hän kertoo pyrkineensä haastattelussa kertomaan, että kehittäjille on tarjolla parempia keinoja saada pelaajilta palautetta kehityksen varhaisessa vaiheessa. Riccitiellon mukaan Unity pyrkii tarjoamaan kehittäjille työkaluja pelaajien ymmärtämiseksi, mutta hänen mukaansa on kehittäjien päätös käyttää tai olla käyttämättä pelaajien palautetta.

Lähde: johnriccitiello@Twitter

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän NIITIN kuva
NIITIN

Vaikuttaa enemmänkin joltain pikaisesti hutaistulta ”How To Act in Front of People in the Future” -listalta kuin anteeksipyynnöltä.

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Vähemmän yllättäen IGN teki heti klikkivideon aiheesta omalla otsikollaan: Former EA CEO Calls Devs Who Don't Focus on Microtransactions 'F****** Idiots. Alun perinkään kyse ei ollut mistään "mikromaksuihin keskittymisestä" vaan "monetisoinnista", joka tarkoittaa käytännössä rahantekoa. Riccitello on siis ihan oikeassa siinä, että pelialan yrittäjän kannattaa jo varjaisessa vaiheessa miettiä, millä saa pelintekoon kuuluvat kustannukset katettua - olipa sitten suunnitelmissa joukkorahoitus, täysihintaisen pelin myynti tai mikromaksut. Samanlaista monetisointia myös IGN:n kaltaiset pelitoimittajat harjoittavat hyökkäävillä klikkiotsikoillaan.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Poliisitapaus

Vähemmän yllättäen IGN teki heti klikkivideon aiheesta omalla otsikollaan: [url="https://www.youtube.com/watch?v=ahkSfdbD1zU"][b]Former EA CEO Calls Devs Who Don't Focus on Microtransactions 'F****** Idiots[/b][/url]. Alun perinkään kyse ei ollut mistään "mikromaksuihin keskittymisestä" vaan "monetisoinnista", joka tarkoittaa käytännössä rahantekoa. Riccitello on siis ihan oikeassa siinä, että pelialan yrittäjän kannattaa jo varjaisessa vaiheessa miettiä, millä saa pelintekoon kuuluvat kustannukset katettua - olipa sitten suunnitelmissa joukkorahoitus, täysihintaisen pelin myynti tai mikromaksut. Samanlaista monetisointia myös IGN:n kaltaiset pelitoimittajat harjoittavat hyökkäävillä klikkiotsikoillaan.

Ainut syy "implementoida monetisaatio aikaisessa vaiheessa" on mikromaksut, jotta mekaniikat pystytään hienosäätämään houkutteleviksi rahankäytön kannalta. Jos peli myydään täysihintaisena tai joukkorahoituksella, niin ei kehittäjällä edes ole mitään implementoitavaa, koska pelin ostaminen tai sen tukeminen on pelistä irrallinen tapahtuma. Rivien välistä on siis aivan ilmiselvää, että puhutaan mikromaksuista.

IGN teki työnsä, luki korporaatioslangin rivien välistä sen viestin, jota Riccitiello ei halunnut ääneen sanoa ja pisti sen omaan otsikkoonsa. Sinua Riccitiello vei ilmeisesti kuin litran mittaa.

Käyttäjän xtpro kuva
xtpro

En ymmärrä miten joku voi päästä noin korkea-arvoiseen virkaan ja silti laukoa noin yksinkertaisesti ja objektiivisesti tyhmän kommentin. Mitä ihmettä hänen päässään on liikkunut tuota haastattelua antaessa? Näköjään voit olla hieman idiootti ja silti toimitusjohtaja, kunhan dollarin kuvat pyörivät tarpeeksi lujaa silmissä.