Teknologiayhtiö Unityn toimitusjohtaja John Riccitiello on joutunut pyytämään anteeksi möläyttelyään äskettäin antamassaan haastattelussa.

Riccitiello herätti viime viikolla roppakaupalla kritiikkiä solvattuaan pelinkehittäjiä PocketGamer.biz-sivuston haastattelussa. Riccitiello otti haastattelussa kantaa pelinkehittäjiin, jotka eivät ole kiinnostuneita huomioimaan monetisointia jo pelin kehityksen alkuvaiheissa, eikä hän säästellyt sanojaan mielipiteensä ilmaisemisessa.

– He ovat kauneimpia, puhtaimpia ja loistavia ihmisiä. He ovat myös vitun idiootteja, Riccitiello lausui.

Unity-pestin ohella EA:n entisenä toimitusjohtajana tunnetun Riccitiellon kommentit otettiin odotetusti vastaan tyrmistyneenä pelinkehittäjäyhteisössä.  Riccitiello sivuutti asian ensin pikaisella anteeksipyynnöllä ja toteamalla sanojensa irrotetun asiayhteydestä, mutta julkaisi myöhemmin pidemmän anteeksipyynnön kehittäjille.

Anteeksipyynnössään Riccitiello kertoo kunnioittavansa pelinkehittäjiä, kehittivät he pelejä sitten taiteen tai rahan vuoksi. Hän kertoo pyrkineensä haastattelussa kertomaan, että kehittäjille on tarjolla parempia keinoja saada pelaajilta palautetta kehityksen varhaisessa vaiheessa. Riccitiellon mukaan Unity pyrkii tarjoamaan kehittäjille työkaluja pelaajien ymmärtämiseksi, mutta hänen mukaansa on kehittäjien päätös käyttää tai olla käyttämättä pelaajien palautetta.

Lähde: johnriccitiello@Twitter

Lisää luettavaa