Unreal Engine 4 on nyt kaikille ilmainen

Epic Games tarjoaa jatkossa kaikille mahdollisuuden käyttää Unreal Engine 4:ää ilmaiseksi. Tämä siis, mikäli et satu löymään sillä rahoiksi.

2.3.2015 19:33

Epic Gamesin pelimoottori Unreal Engine 4 on jatkossa kaikkien käytettävissä ilmaiseksi. Olit sitten aikeissa käyttää pelimoottoria pelinkehitykseen, opetukseen tai vaikkapa elokuvien tekemiseen, ei siitä tarvitse maksaa enää kuin rojalteja, mikäli luomuksestaan sattuu tekemään kaupallisen.

Epicin tarkoituksena on napata kaupallisten tuotteiden tuloista aina viisi prosenttia per vuosineljännes, mikäli tuote on vain tuottanut vähintään 3 000 dollaria kyseisen ajanjakson aikana. Mikäli tuotot jäävät kolmen tonnin alle, ei Epicia löydä ovensa takaa kädet ojossa.

Ilmaisuus kattaa kaikki Unreal Engine 4:ään kuuluvat työkalut ja siihen tulevaisuudessa julkaistavat päivitykset. Tämä tarkoittaa siis esimerkiksi myös pääsyä pelimoottorin C++-lähdekoodiin sekä Unreal-kauppapaikalle, josta pelimoottorin käyttäjät voivat tarvittaessa ostaa esimerkiksi valmista yhteisön luomaa taidetta käyttöönsä.

Viimeisen vuoden ajan Unreal 4:n käytöstä on täytynyt maksaa vähintään kuukausimaksua, mikäli käyttäjä ei sattunut olemaan opiskelija. Jo kuukausimaksun pyytäminen yksinään oli aikoinaan mielenkiintoinen liike Epiciltä, sillä vielä sen Unreal 3 -moottorin kokoversiosta maksettiin aikoinaan hintavia lisenssimaksuja monimutkaisten neuvottelujen siivittämänä.

Lähde: Epic Games

Lisää luettavaa