USA:n armeija kehittää simulaatiota opettajille massa-ampumisten varalle – kehittäjälegenda: ”täysin hävytöntä”

Yhdysvaltain armeija tehtailee kouluja varten simulaattoria, jolla pyritään kouluttamaan opettajia toimimaan massa-ampumatilanteissa.

5.1.2018 15:25

Yhdysvaltain armeija on aikeissa ottaa käyttöön pelillisen keinon kouluttaakseen opettajia toimimaan tehokkaasti massa-ampumatilanteissa. Kyseessä on tietokoneella pelattava simulaattori, jossa käydään niin opettajan, poliisin kuin ampujan näkökulman kautta läpi mahdollisia massa-ammuntatilanteita ja keinoja selviytyä niissä.

Peli on kehitetty tutkien ja paikoin samalla myös jäljitellen oikeita kouluampumatilanteita, kuten Sandy Hookia ja Virginia Techia. Simulaatio perustuu vastaavanlaiseen EDGE-nimiseen simulaatioon, jolla on koulutettu aiemmin muun muassa pelastustyöntekijöitä.

Kritiikittä simulaatio ei ole kuitenkaan selvinnyt maassa, jossa massa-ampumiset ja aselaki olivat yksinomaan jo viime vuonna toistuva puheenaihe. Näin perjantaina esimerkiksiThiefista ja Deus Exista tunnettu kehittäjäveteraani Warren Spector nosti esiin oman hämmästyksensä Twitterissä..

– Tämä on täysin hävytöntä. Emme enää edes teeskentele yrittävämme pysäyttää massa-ampumisia, Spector kritisoi.

Kouluihin suunnattuna simulaatio on tarkoitus julkaista ilmaiseksi nyt keväällä. Ohessa sitä esittelevä Gizmodo-sivuston video.

Lisää luettavaa