USA:n armeija kehittää simulaatiota opettajille massa-ampumisten varalle – kehittäjälegenda: "täysin hävytöntä" / Uutiset / pelaaja.fi

USA:n armeija kehittää simulaatiota opettajille massa-ampumisten varalle – kehittäjälegenda: "täysin hävytöntä"

5.01.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Yhdysvaltain armeija on aikeissa ottaa käyttöön pelillisen keinon kouluttaakseen opettajia toimimaan tehokkaasti massa-ampumatilanteissa. Kyseessä on tietokoneella pelattava simulaattori, jossa käydään niin opettajan, poliisin kuin ampujan näkökulman kautta läpi mahdollisia massa-ammuntatilanteita ja keinoja selviytyä niissä.

Peli on kehitetty tutkien ja paikoin samalla myös jäljitellen oikeita kouluampumatilanteita, kuten Sandy Hookia ja Virginia Techia. Simulaatio perustuu vastaavanlaiseen EDGE-nimiseen simulaatioon, jolla on koulutettu aiemmin muun muassa pelastustyöntekijöitä.

Kritiikittä simulaatio ei ole kuitenkaan selvinnyt maassa, jossa massa-ampumiset ja aselaki olivat yksinomaan jo viime vuonna toistuva puheenaihe. Näin perjantaina esimerkiksiThiefista ja Deus Exista tunnettu kehittäjäveteraani Warren Spector nosti esiin oman hämmästyksensä Twitterissä..

– Tämä on täysin hävytöntä. Emme enää edes teeskentele yrittävämme pysäyttää massa-ampumisia, Spector kritisoi.

Kouluihin suunnattuna simulaatio on tarkoitus julkaista ilmaiseksi nyt keväällä. Ohessa sitä esittelevä Gizmodo-sivuston video.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Ymmärrän mistä Warren Spector tulee, on varmasti turhauttavaa katsoa vierestä kun uusi ampumatapaus tapahtuu kerta toisen jälkeen ja sen sijaan että näitä tapauksia tutkittaisiin, informoitaisiin ihmisiä ja yritetään luoda systeemiä joilla (potenttiaalisen) ampujan psyyke käännetään ennen kun on liian myöhäistä, SEN SIJAAN tehdään peli jolla ikäänkun sanotaan: "Hei, just in case näin käy, tee näin" niinkuin tämä on ihan normaalia arkipäivää. Surkuhupaisinta tässä on se että tämä peli teki nyt jotain mitä POSTAL ja HATRED:kään eivät tehneet: Tässä pelissä saa tappaa niin monta opiskelijaa kun haluaa.

Toisaalta mitä niille ampujille voidaan tehdä? Suurin aivopesu tapahtuu neljän seinän sisällä ja sinne ei ilman isoveliyhteiskuntaa päästä, puhumattakaan että lasta ei välttämättä kuunnella lainkaan, koulukiusaaminen pehentaa tilannetta, opettajat saattavat nälviä ongelmallisesti valmiiksi vahingoittuneelle lapselle, muutama vuosi eteenpäin ja lapsi kasvaa katkeraksi aikuiseksi valmiina hankkia laittomia aseita ja tappaa ne jotka oman elämänkokemuksen perusteella ovat täyttä saastaa: opiskelijat ja opettajat.

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

Tässä on myös se kaksipiippuinen puoli, että tällaisilla simulaattoreilla myös tulevaisuuden kouluampujat voivat suunnitella omia massa-ampumisiaan paremmin.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Eikö kouluampumiset ole jo niin last season? Tekisivät mielummin jonkin uuden rekkasimulaattorin, missä pääsisi vääräuskoisia runnomaan.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Edgyin kommenttiketju hetkeen

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Guns don't kill people, people do. People with guns.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Onkohan tässä vaikee platina vai olisko tää niitä kauan kaivattuja Xbox yksinoikeuksia.

Käyttäjän Joe Rieper kuva
Joe Rieper

Tää vois olla hauska co-op peli, jota pelata kaverin kanssa muutama kierros ja unohdetaan. Herkkä aihe toki, mutta ei se silti sitä faktaa poista, että jos peli julkastaisiin kaikille, se voisi olla outo, mutta hauska partypeli tabulla aiheella.

Nostoja