Uskomaton taulukkotaituri rakensi toimivan XCOM-pelin Excelillä / Uutiset / pelaaja.fi

Uskomaton taulukkotaituri rakensi toimivan XCOM-pelin Excelillä

2.12.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
2
Uskomaton taulukkotaituri rakensi toimivan XCOM-pelin Excelillä

Kun taitoa ja tahdonvoimaa riittää, voi aikaan saada melkeinpä mitä vain.

Periaatetta havainnollisti tällä viikolla Reddit-käyttäjä crruzi, joka latasi sivustolle maistiaisia kokonaan Microsoftin Excel-taulukkolaskentaohjelmalla rakentamastaan XCOM-fanipelistä. EXLCOM-nimellä kulkeva projekti toteuttaa sarjan vuoropohjaisen taktikointitoiminnan taitavasti rakennettujen taulukoiden avulla, ja mukaan on ahdettu pelillisten ominaisuuksien ohella myös yksinkertainen kenttäeditori.

Vaikka eriväriset ruudukot eivät juuri edusta sarjan graafista parhaimmistoa, vakuuttaa crruzi pelkällä sinnikkäällä omistautuneisuudellaan. EXLCOMin pari kuukautta kestänyt kehitys on ollut crruzille tämän omien sanojen mukaan viihdyttävä oppimisprojekti, vaikka hän ei osannut kirjoittaa riviäkään koodia ennen taipaleensa aloittamista.

– Opettelin Visual Basicia töitäni varten ja halusin tutustua siihen paremmin. Koska rakastan XCOMia, päätin koodata täydellisen XCOM-pelin Excelissä, crruzi selitti Redditissä.

EXLCOM on vielä keskeneräinen projekti, mutta testiversio siitä on jo saatavilla ilmaiseksi täältä. Pelin luojan verkkoon lataamia kuvankaappauksia tekeleestä voi tutkailla yllä olevan gallerian kautta.

Seuraavaksi XCOMista päästään nauttimaan virallisesti, kun XCOM 2 saapuu Windowsille, Linuxille ja OS X:lle 5. helmikuuta.

Lähde: Reddit, GamesRadar

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Se on se luovuus. :D

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti

Varmaan toimii myös kännykän Excelillä? Olisi mukavaa pelattavaa junamatkoille joulun alla vaikken koko pelisarjaan ole koskaan koskenutkaan mutta kyllä on pakko ihan vain ccruzi:n vaivannäön takia.

Nostoja