Uuden Call of Dutyn traileri matkalla YouTuben vihatuimpien videoiden kärkeen / Uutiset / pelaaja.fi

Uuden Call of Dutyn traileri matkalla YouTuben vihatuimpien videoiden kärkeen

9.05.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
18
Uuden Call of Dutyn traileri matkalla YouTuben vihatuimpien videoiden kärkeen

Viime viikolla julkistetun Call of Duty: Infinite Warfaren traileri on kovaa vauhtia matkalla YouTuben vihatuimpien videoiden kyseenalaiseen kärkijoukkoon.

Video on kerännyt palvelussa katsojiltaan tasan viikossa yli 1,1 miljoonaa alaspäin sojottavaa peukaloa eli yksinkertausta "en tykkää"-ilmausta, ja viikonloppuna paljastetun Battlefield 1:n riemuvastaanotto näyttäisi vain kiihdyttäneen kritiikin kertymistä. Tällä hetkellä traileri onkin jo YouTuben kahdeksanneksi inhotuin tapaus, ja eroa kolmen kärkeen on enää puolisen miljoonaa peukkua.

Matkallaan kärkeen Infinite Warfare on jo ohittanut useampia Justin Bieberin musiikkivideoita sekä uuden Ghostbustersin tuoreen trailerin, joka pääsi niin ikään otsikoihin katsojissaan herättämällään alkukantaisella vihalla. Vaikka ykköspaikalle on vielä matkaa, tuupannee Call of Duty tieltään sivuun lähipäivinä vielä muutaman Miley Cyrusin kipaleen sekä valtavaksi ilmiöksi muutamia vuosia sitten muotoutuneen Gangnam Stylen.

Vertailun vuoksi syyniin voidaan ottaa vielä Battlefield 1:n tuoreen julkistustrailerin vastaavat luvut. Siinä missä Call of Dutyn videotilastoja koristaa reilu miljoona inhonilmausta, kilpailijan traileri on kerännyt lähes saman verran tykkäyksiä YouTubessa. Peukkuja alaspäin peli on saanut alle 20 000.

Toistaiseksi Infinite Warfaren julkaisija Activision on pitäytynyt päätöksessään tulkita trailerin herättämä keskustelu hyväksi merkiksi. Vihan todellinen voima kuitenkin nähdään 4. marraskuuta, kun peli vihdoin saapuu pc:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Päivitys 14.5. 0:00: Infinite Warfaren "en tykkää" -ilmaukset ovat yltäneet YouTubessa viikonloppuun mennessä nyt yli kahteen miljoonaan. Battlefield 1:llä on vuorostaan selvästi yli miljoona tykkäystä.

Lähde: YouTube, VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Johtuukohan tämäkin seksismistä kuten Ghostbustersin trailerinkin kanssa?

Käyttäjän Napsuh kuva
Napsuh

Vihaajat vihaa... ja ostaa silti....

Käyttäjän lindario kuva
lindario
Lainaus käyttäjältä Kornholic

Johtuukohan tämäkin seksismistä kuten Ghostbustersin trailerinkin kanssa?

Kyriarkian tuhoava käsi asettaa kulttuurituotteetkin yhtäaikaiseen etuoikeuksien ja alistuksen ristituleen.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

En näe tuossa vihassa yhtään mitään järkeä. Tähänkö internet on mennyt: on muodikasta vihata jotain, koska muutkin vihaavat?

Käyttäjän Collector kuva
Collector
Lainaus käyttäjältä Napsuh

Vihaajat vihaa... ja ostaa silti....

Näinhän se on.

Saihan tuo Call of Duty Black Ops 3 myös paljon paskaa niskaan eri sivustoilla, mutta ei paljon myynteihin vaikuttanut.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus käyttäjältä Collector

Lainaus käyttäjältä NapsuhVihaajat vihaa... ja ostaa silti....

Näinhän se on.

Saihan tuo Call of Duty Black Ops 3 myös paljon paskaa niskaan eri sivustoilla, mutta ei paljon myynteihin vaikuttanut.

Tosiaan CoDia fanittavat/aktiivisesti pelaavat suuret massat eivät välttämättä niin kärkkäästi ole YT:ssa sun muilla saiteilla niin kärkkäästi ole mielipiteitään jakamassa, he ostavat automaattisesti sarjan uusimman osan joka marraskuu, riippumatta siitä mitä sieltä tulee. CoDin "brändi" on käytännössä yhtä vahva kohderyhmänsä keskuudessa kuin esim. Applella.

Vaikka niitä vihaajia paljon löytyykin, niin fanittajia on edellisten pelien myyntilukujen perusteella edelleen sitäkin enemmän, joka vuosi sarjan uusin osa löytyy myyntilistojen kärkipäästä.

Käyttäjän Shunichiro kuva
Shunichiro

Sanotaan, että joukossa tyhmyys tiivistyy, mutta internetin some-kuvioissa se vain moninkertaistuu. En ole mikään CoD-fani ja CoD avaruudessa on tietysti hölmö konsepti, mutta ei minulla ole minkäänlaista aietta mennä youtubeen peukuttamaan alaspäin. Mitä minä sellaisesta "mielenilmauksesta" hyötyisin? En mitään. Onhan tuo traileri vähän tylsä ja huonosti leikattu, mutta ainakin se tekee yhden asian paremmin kuin konseptitasolla mielenkiintoisempi kilpailijansa Battlefield 1. CoDin traileri koostuu nimittäin hyvin pitkälti pelikuvasta kun bäfän traileri on harsittu kasaan 99%:sti paremmalla enginellä pyöritettävistä näyttävistä cutsceneistä. CoDin trailerista siis näkee paremmin mitä saa ja monet saavat taatusti pelistä syksyllä vuosittaisen CoD-fixinsä välittämättä peukaloista. Ei se minua haittaa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

"Video on kerännyt palvelussa katsojiltaan tasan viikossa yli 1,1 alaspäin sojottavaa peukaloa"'

Pitäisi vissiin lukea "1,1 miljoonaa" eikä "1,1". Meinaa aika äijä se joka peukutti 0,1 tai 0,15 (koska "yli") peukkua alas.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Onko tämän trailerin kanssa niin, että kaikki ne jotka eivät ole koskaan CoD:ja pelanneet, tykkäävät trailerista. Ja kaikki ne jotka ovat sarjaa hakanneet vuosikausia, eivät diggaa CoD:n scifisuuntauksesta yhtään? Omaan silmään näyttää meinaan ihan hyvältä, siis CoD:ksi. peliä tuskin ostan kuitenkaan, koska ei nuo vuoristorata FPS-pelit oikein nappaa, mutta traileriksi ihan hyvä.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

COD nyt myy muutaman miljoonan vaikka sieltä kerrottaisiin että pelikotelo sisältää tyhjän levykkeen ja manuaalin tilalla on pari palaa märkien pierujen tahrimaa vessapaperia.